19 mai 2019 | 12:06

Cum dezactivezi Digital Wellbeing pe Android și de ce ai face-o

VIDEO ACTUALITATE

În teorie, funcția intitulată Digital Wellbeing sau Balanță Digitală ar trebui să te facă să conștientizezi că petreci prea mult timp pe telefon. În practică, s-ar putea să-ți consume mai multe resurse decât ai crede.

În ultimul an, Google și Apple au introdus în propriile sisteme de operare pentru mobile un mecanism centralizat pentru a ajuta să știi cât timp petreci pe telefon. Analizând tot ce faci pe smartphone, ce aplicații rulezi și cât timp petreci în fiecare, sistemul de operare îți generează un raport săptămânal al activității tale.

Intenția din spatele acestor opțiuni este una lăudabilă. Doar așa îți vei da seama că petreci două ori pe zi pe Instagram și alte trei pe Facebook. Ce decizi să faci după ce ai obținut acele date, ține de tine. Ideal ar fi să petreci mai puțin timp pe rețelele sociale, dar asta e mai ușor de spus, decât de făcut.

În orice caz, funcția Apple pentru monitorizarea activității este Screen Time, în timp ce pe terminalele cu o versiune recentă de Android găsești la setări Digital Wellbeing sau Balanța Digitală.

Mai mulți posesori de terminale Pixel, indiferent de generație, au început să se plângă de impactul funcției Digital Wellbeing asupra performanței telefonului. După dezactivarea funcției, diferența de viteză a fost ”de la zi la noapte”, în opinia unui comentator pe Reddit.

Din câte se pare, există o problemă legată de modul în care sunt înregistrate toate activitățile tale pe smartphone. Inițial, fenomenul a fost sesizat pe Pixel 3, dar există deja confirmă și pe Pixel 2. 

În cazul în care îți simți telefonul un pic mai lent decât îți aduceai aminte, ar fi bine să dezactivezi Digital Wellbeing sau Balanța Digitală pe Android. În acest scop, intră la Setări pe smartphone, accesează Balanță Digitală, dacă ai telefonul în română, și debifează Gestionare perioadă de utilizare a ecranului. Modificarea va intra în vigoare în timp real.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele