Cum creezi excepții la modul ”Nu deranjați” pe iPhone, să nu pierzi apeluri importante

Cum creezi excepții la modul ”Nu deranjați” pe iPhone, să nu pierzi apeluri importante

Modul Nu deranjați pe iPhone este unul foarte util și îți face viața foarte ușoară, mai ales când cauți câteva ore de liniște. Este însă important să înțelegi particularitățile modului în care funcționează.

Pe timp de noapte sau atunci când te afli într-o ședință, modul Do Not Disturb sau Nu deranjați este soluția perfectă ca să nu îți închizi telefonul, dar să vezi în continuare cine te-a sunat când revii în activitate. Funcția respectivă a evoluat mult în ultimii ani, iar definirea unor excepții pentru modul Nu deranjați este mai facilă ca niciodată.

Ideea este simplă. În mod implicit, când activezi Nu deranjați, nimeni nu mai poate să te sune, iar mesajele primite sunt trecute în modul silențios. Există însă un sistem la care poți apela pentru ca un număr limitat de persoane să poată iniția apeluri la adresa ta. Este suficient să le treci la favorite și să alegi Favoritele ca excepții la apeluri.

Pentru a personaliza modul Nu deranjați, intră în meniul telefonului la configurări și fă un tap pe Do Not Disturb sau Nu deranjați. De acolo îl poți activa temporar prin switch-ul din partea de sus a ecranului. Poți programa prin secțiunea Scheduled să se activeze automat între anumite ore din zi sau din noapte. Tot din același meniul, poți defini excepții de la regulă prin meniul ”Apeluri permise de la”. Fă un tap acolo și alege Favorite.

Dacă nu ai încă o listă cu favorite, ți-o poți defini cu numele celor dragi, ai membrilor familiei și ale prietenilor. Fă un tap pe secțiunea Telefon din dreapta jos a ecranului principal, ca și cum ai iniția un apel. Fă un tap pe Favorite în stânga jos și apasă pe + în stânga sus. Alege contactele din agendă pe care le dorești și tipul de apel pe care îl dorești inițiat printr-un tap pe numele său din Favorite. Poți alege apel obișnuit, apel video, mesaj și nu numai. După ce ai urmat acești pași, respectivele persoane te vor putea suna chiar și atunci când telefon tău este pe modul Nu deranjați.exceptii do not disturb ios

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: