Cum folosești modul Do Not Disturb (nu deranjați) pe iPhone

Nu deranjați în iOS 12 sau Do Not Disturb este o funcție pe care ar fi bine să înveți cum o personalizezi în funcție de nevoi și de context. Aceasta este prezentă pe fiecare iPhone și, în mod real, îți face viața mai ușoară.

Printre schimbările introduse în iOS 12, sunt incluse o serie de modificări aduse mecanismului de Nu deranjați sau Do not disturb. Acesta a devenit un pic mai util acum și este mult mai improbabil să-l activezi din greșeală. Din cauza faptului că în trecut modul ”Nu deranjați” se reflecta într-o semilună discretă în colțul din dreapta sus, când era activat, era foarte ușor să-ți scape detaliul respectiv și să ajungi să ratezi apeluri importante.

În orice caz, ai două opțiuni pentru a activa modul Do Not Disturb în iOS 12. Primul este din centrul de control, printr-un swipe în jos din colțul din dreapta sus al ecranului. Al doilea implică să-l programezi și să se activeze automat între anumite ore ale zilei. De exemplu, la mine se activează între 22:00 și 8:30 dimineața.

Pentru a configura ce se întâmplă în momentul în care activezi modul de funcționare Nu deranjați, intră în Configurări sau Settings la secțiunea omonimă. În partea de sus poți activa un program personalizat, cum l-am descris eu pe cel de mai sus. Poți alege ca modul Nu deranjați să nu-și facă simțite efectele în momentul în care telefonul nu este blocat.

În opinia mea, ar fi bine să rămâne bifate apeluri de la Favorite. Astfel, indiferent dacă ai sau nu activat modul Nu deranjați, apelurile primite de la contactele favorite vor suna. Apelurile repetate te ajută să-ți sune telefonul în cazul în care cineva te sună de două ori în trei minute.

Detaliul care mă încântă cel mai mult și pe care ar fi bine să-l ai în vedere, mai ales dacă circuli cu mașina pe timp de noapte este intitulat ”Nu deranjați în timpul șofatului”. Acela se poate activa automat în momentul în care te conectezi la modulul Bluetooth al mașinii. Opțional, poți defini un mesaj SMS pe care să-l primească persoanele în cazul în care te sună și ești la volan.

Citește și: