13 mai 2019 | 19:06

Cum blochezi un website în Google Chrome cu parolă

ACTUALITATE
Cum blochezi un website în Google Chrome cu parolă

Google Chrome este unul dintre cele mai populare browsere deja de câțiva ani, dar dacă ai un copil sau vrei să fii mai eficient la birou, ar fi bine să înveți cum blochezi un website cu parolă.

În cazul în care îți desfășori cea mai mare parte a activității de la birou în fața unui computer conectat la internet, posibilitatea de procrastinare este foarte mare. Fără să-ți dai seama, deschizi un link primit pe Messenger sau Mail, parcurgi câteva articole sau faci scroll pe Facebook și a trecut timpul. Din fericire, există soluții la care poți apela pentru a fi semnificativ mai eficient prin blocare anumitor pagini web.

Ideea de a bloca accesul la diverse site-uri prin intermediul unor extensii de Chrome are beneficii și în cazul în care ai dat un laptop copiilor și vrei să te asiguri că nu intră pe anumite site-uri malițioase sau unele cu conținut interzis minorilor. Indiferent de scenariul pe care îl ai în minte, pentru a-ți atinge scopul, poți folosi extensia Block Site, disponibilă pentru descărcare gratuită de pe Chrome WebStore. 

După instalare, vei avea o icoană suplimentară în colțul din dreapta sus al ferestrei de Chrome cu litera W. Apasă pe ea, atunci când vrei să blochezi accesul la o adresă web care o ai afișată în fața ochilor. Ca nu cumva să fi apăsat din greșeală pe acel buton, trebuie să confirmi decizia de a bloca accesul la acea pagină web.

Pentru a personaliza mai mulți parametri ai extensiei Block Site, fă click dreapta pe icoana sub formă de W din dreapta sus și intră la Options. Vei întâmpina o fereastră precum cea de mai jos. Tastează o parolă în partea de sus a ecranului pe care vei fi nevoit să o tastezi de fiecare dată când vrei să deblochezi o pagină web blocată în prealabil. Un pic mai jos, la User Message, poți defini un mesaj care apare când un site este blocat. noi domenii pe care le dorești blocate le poți tasta manual în secțiunea Block a new hostname, iar pentru confirmare apeși pe Add. Este foarte important să apeși pe Save în partea de jos a ferestrei pentru a aplica modificările.

Cum blochezi adrese web Block Site chrome

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele