15 dec. 2019 | 08:59

Cum asculți orice podcasturi pe telefon, iPhone sau Android

ACTUALITATE
Cum asculți orice podcasturi pe telefon, iPhone sau Android

Dacă ai acces la internet, este foarte posibil să fi auzit într-un set de circumstanțe sau altul de podcasturi. Acestea reprezintă un mod foarte plăcut de a te relaxa sau informa, fără să cheltui vreun ban. Deși s-ar putea să existe podcasturi contra cost, 99% dintre ele sunt complet gratuite.

Dacă vrei să știi cum asculți podcasturi pe telefon, înainte să treci la aplicații terțe, cu funcții în plus și interfețe mai interesante, ar fi bine să ai în vedere variantele native, impliicte. Ca referință, cu foarte mici excepții conținutul audio pe care îl ai la dispoziție este același în 90% dintre situații.

Ca utilizator de Android, Google îți pune la dispoziție aplicația Google Podcasts. Aceasta este disponibilă pentru download gratuit din Google Play. Programul este lansat de curând și are o interfață simplă și prietenoasă. Îți permite să te abonezi ușor la podcasturile care te interesează, să le asculți pe repede înainte și, eventual, să sari peste momentele de liniște. În plus, dacă folosești contul tău de Google pe mai multe echipamente, librăria de podcasturi îți este sincronizată, la fel și progresul.

Apple PodcastsCa utilizator de iPhone, din start, ai pe telefon aplicația Apple Podcasts. În funcție de limba pe care o ai definită pe terminal, s-ar putea să fie intitulată simplu Podcasturi. După cum se poate vedea în captura de ecran de mai sus, are o interfață simplă, cu doar câteva butoane. Mă încântă mult opțiunea de a descărca podcasturile dorite și, eventual, de a descărca automat ultimele episoade, fără niciun fel de intervenție din partea ta. Episoadele descărcate au o secțiune specială în meniu, ca să nu uiți de ele și să-ți ocupe spațiu inutil.

Ca bonus, dacă erai în căutarea unei soluții cross-platform care să funcționeze perfect indiferent de smartphone, tabletă, PC sau Mac, îți recomand Pocket Casts. Include, de asemenea, posibilitatea descărcării podcasturilor dorite, dar cel mai plăcut este faptul că îți poți crea un cont și vei avea întreaga colecție pe orice terminal. Aplicația o găsești aici pentru Android și aici pentru iPhone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele