Cum activezi confirmarea de citire în Thunderbird, pe Mac sau Windows

Cum activezi confirmarea de citire în Thunderbird, pe Mac sau Windows

Mozilla Thunderbird este unul dintre cei mai populari clienți de email cross-platform. În cazul în care vrei să trimiți mesaje cu confirmare de citire, te ajută în egală măsură pe Mac sau Windows.

Mozilla Thunderbird include cea mai rapidă cale de a activa expedierea mesajelor cu confirmare de citire pe Mac. Deși aplicația nativă Mail pentru macOS este una foarte bine pusă la punct din mai multe puncte de vedere, nu include confirmări de citire. În același timp, dacă ești utilizator de Thunderbird pe Windows, ai parte de aceleași beneficii.

În timp ce Microsoft Outlook poate fi achiziționat împreună cu pachetul Microsoft Office, printr-o taxă unică, anuală sau lunară, Thunderbird este gratuit. Nu te costă nimic să ți-l instalezi și, pentru că vorbim de o creație Mozilla, are în spate un nucleu Open Source. Asta înseamnă că este îmbunătățit constant de către o comunitate numeroasă de oameni binevoitori.

Revenind însă la subiectul din titlul, ca să activezi confirmare de citire în Thunderbird, trebuie să parcurgi câțiva pași simpli. În cazul în care nu ai Mozilla Thunderbird instalat, îl poți descărca gratuit de la această adresă.  La fel ca în browserul Firefox, meniul avansat al Thunderbird este în colțul din dreapta sus, în spatele a trei linuțe suprapruse. Intră acolo și optează pentru Preferences, urmat de un click pe Preferences. În funcție de limba setată la sistem, s-ar putea să fie vorba Opțiuni și un al doilea click pe Opțiuni, la fel ca în captura de ecran de mai jos.

Din noua fereastră, te interesează secțiunea Avansat/Advanced din dreapta sus. Acolo vei avea un buton în dreapta sus intitulat ”Confirmări de primire” sau ”Return Receipts”. Fă click pe el și vei întâmpina o fereastră nouă. Bifează în partea de sus a ecranului ”La trimiterea unui mesaj, solicită întotdeauna confirmare de primire”. În engleză, este vorba de ”When sending messages, always request a return receipt”.

În aceeași fereastră, poți alege ce se întâmplă cu confirmările de citire care pleacă de la tine. Poți alege să nu trimiți niciodată o confirmare de citire sau poți alege rămâne cu varianta implicită, aceea de a fi întrebat de fiecare dată când primești un mesaj, dacă vrei sau nu să trimiți o confirmare de citire.

confirmare de cititre Mozilla Thunderbird

Etichete: