Cum configurezi un cont de Yahoo Mail în Outlook sau alt client de email

Cum configurezi un cont de Yahoo Mail în Outlook sau alt client de email

Dacă folosești Yahoo ca serviciul tău de email principal, ar fi bine să știi cum configurezi un cont de Yahoo Mail în Outlook sau în alt client de email dedicat.

Folosesc Yahoo Mail din 1999. În continuare am email-uri primite din 2004. La momentul respectiv, serviciul de mail oferit de Yahoo era cel mai popular din lume și oferea doar 4MB de spațiu. Partea surprinzătoare este că acea valoare este suficientă pentru cea mai mare parte a utilizatorilor. Între timp, beneficiile oferite în mod gratuit de Yahoo Mail au crescut. Spațiul este mult mai generos, iar redirecționarea mesajelor într-o aplicație terță precum Outlook sau Thunderbird este gratuită. Timp de mai bine de zece ani, suportul pentru POP3 a fost contra cost. Între timp, Yahoo Mail a suferit o serie de atacuri și zeci, dacă nu chiar sute de milioane de conturi au devenit brusc vulnerabile.

Detaliile contează însă mai puțin. Important este că foarte mulți dintre noi au în continuare un cont de mail gratuit pe Yahoo și prea puțini vor să renunțe la el. Din acest motiv, ar fi bine să înveți cum configurezi un cont de Yahoo Mail pe Outlook, Thunderbird, Mail pe Mac sau Mail pe Windows. Astfel, îți vei accesa mesajele mai rapid, nu vei mai fi nevoit să-ți tastezi parola de fiecare dată și le vei putea citi chiar și atunci când nu ești conectat la internet, cu condiția să le fi descărcat în prealabil.

Înainte de a-ți configura contul de Yahoo Mail pe Outlook sau orice alt client de email, trebuie să ai acces la câteva informații. Toate sunt necesare și le găsești mai jos:

Incoming Mail (IMAP) Server

  • Server – imap.mail.yahoo.com
  • Port – 993
  • Requires SSL (Necesită SSL) – Yes / Da

Outgoing Mail (SMTP) Server

  • Server – smtp.mail.yahoo.com
  • Port – 465 or 587
  • Requires SSL (Necesită SSL) – Yes / Da
  • Requires authentication (Necesită autentificare) – Yes / Da

Datele de autentificare

  • Email address – Adresa completă de email
  • Password – Parola contului de email
  • Requires authentication (Necesită Autentificare) – Yes / Da

În cazul în care ai activată autentificarea în doi pași pe Yahoo Mail, s-ar putea să fie necesară crearea unei parole pentru aplicație. Aceasta poate fi creată accesând pagina yahoo.com/account/security. Apasă în partea de jos a acestei pagini pe Generate app password și tastează parola obținută în clientul tău de email în la câmpul parolă.

Citește și: