Cum a ajuns Game of Thrones să fie piratat de 55 de milioane de ori într-o zi

Cum a ajuns Game of Thrones să fie piratat de 55 de milioane de ori într-o zi

Până la ultimul episod din ultimul sezon, Game of Thrones se pare că va depăși numeroase recorduri în materie de piraterie, iar cele mai recente statistici confirmă trendul îngrijorător.

Nu mai este de mult timp o surpriză faptul că Game of Thrones se piratează. A obținut deja titlul de cel mai piratat serial din toate timpurile. Partea surprinzătoare constă însă în numărul fabulos de persoane care apelează la mijloace ilegale pentru a se bucura de aventurile din Westeros.

Cele mai recente statistici referitoare la piratarea primului episod din ultimul sezon al show-ului au fost publicate de compania de analiză MUSO. Rezultatele studiului au fost că, în primele 24 de ore de disponibilitate, aproximativ 55 milioane de oameni au piratat episodul. Soluțiile la care au apelat pentru a-și atinge scopul au variat, la fel și motivația din spatele gestului.

Aproximativ 76,6% dintre cei care s-au uitat la premiera Game of Thrones au folosit site-uri de streaming ilegal. Restul de 23,4% au apelat la download-uri tradiționale din surse ilegale  – 12,2%, site-uri publice de torrent – 10,8% și site-uri private de torrent – 0,5%.

Partea mai interesantă a întregii ecuații ține însă de locațiile din care au ales internauții să pirateze creația celor de la HBO. Vreo 10 milioane de persoane l-au piratat din India, unde este destul de dificil să te abonezi la Home Box Office în orice formă. Cinci milioane de chinezi au descărcat episodul pentru că în țara respectivă este difuzată o versiune cenzurată agresiv.

Problema nu ține însă doar de acces la HBO sau cenzură. Mulți americani au piratat Game of Thrones în primele 24 de ore de la difuzarea episodului la TV, iar ei au o multitudine de variante pentru a se abona. În SUA, statisticile au arătat că aproximativ patru milioane de descărcări ilegale au fost înregistrate.

În final, HBO trebuie să facă eforturi pentru a se asigura că există un mijloc legal pentru a accesa conținutul său original în același timp și în aceeași formă, în cât mai multe colțuri ale mapamondului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: