Creatorul iPhone-ului părăsește Apple: ce se întâmplă cu Jony Ive

Creatorul iPhone-ului părăsește Apple: ce se întâmplă cu Jony Ive

Jony Ive este unul dintre cei mai populari directori Apple din întreaga lume și tocmai a decis să părăsească gigantul fondat de Steve Jobs.

Lucrează la Apple din 1996 și pentru o mare parte din această perioadă a avut titlul de director de design. În acest timp, pentru diverse proiecte, a mai colaborat cu alte persoane, dar sufletul său a fost la gigantul din Cupertino. Datorită lui, multe dintre produsele iconice ale brandului arată așa cum sunt, indiferent dacă este vorba de Apple Watch, iPhone, MacBook Air, MacBook Pro sau Mac Pro.

Jony Ive va părăsi Apple pentru a-și forma propria companie de design. Este foarte important de reținut că, printre principalii clienți ai viitoarei LoveFrom, se va număra Apple. Cu alte cuvinte, va avea în continuare un cuvânt de spus despre designul viitoarelor creații ale companiei conduse de Tim Cook, dar nu se va mai implica în activitățile de zi cu zi ale gigantului și nu va mai fi director de design la Apple.

În cadrul noului său proiect, Jony Ive își va uni forțele cu Marc Newson, un designer foarte popular la nivel global și un fost colaborator al lui. Atât Ive, cât și oficialii Apple, au confirmat că nu se va rupe la niciun nivel legătura dintre designerul de top și una dintre cele mai profitabile companii de pe mapamond.

”Apple va continua să profite de pe urma talentului lui Jony, lucrând cu el la proiecte exclusive și prin intermediul echipei de design geniale și pasionate pe care a construit-o.”, a confirmat CEO-ul Apple într-un comunicat de presă.  ”După atât de mulți ani în care am lucrat aproape unul de altul, sunt fericit că relația noastră continuă să evolueze și aștept cu entuziasm să lucrez cu Jony în viitor.”, a concluzionat Cook.

În perioada în care a lucrat la Apple, Jony Ive a devenit unul dintre cei mai reprezentativi designeri industriali de pe mapamond. S-a implicat până și în designul interior al magazinelor Apple sau a noului sediu Apple din Cupertino ce pare să fie de forma unei farfurii zburătoare. El este responsabil de direcția pe care a luat iOS 7 în 2013 și tot el a reinventat aspectul macOS.

Citește și: