Circul cu holograme, devenit realitate: unde poți să vezi animale virtuale de mari dimensiuni

Circul cu holograme, devenit realitate: unde poți să vezi animale virtuale de mari dimensiuni

Circul a fost considerat din totdeauna un loc în care animalele exotice sunt chinuite, dar înlocuirea lor cu holograme a rezolvat această problemă.

Experiențele de la circ reprezintă niște amintiri foarte plăcute pentru majoritatea copiilor. Din păcate, pentru o lungă perioadă de timp, au fost construite în jurul chinuirii animalelor. Nicăieri nu este mai evident că săracele vietăți sunt antrenate să facă ce spun stăpânii, iar dacă nu sunt buni executanți, ajung să fie pedepsite.

O excepție de la această regulă a fost introdusă la Circus Roncalli. Un circ cu tradiție din Germania, Roncalli a fost deschis în 1976. În 2019, a decis să facă schimbare radicală de prezentare prin introducerea hologramelor de mari dimensiuni, în locul cailor, a leilor și elefanților.

circul cu holograme protectia animalelorDeși este imposibil să surprinzi holograme în fotografii, cei care le-au experimentat la fața locului au fost foarte impresionați. Acestea sunt recreate cu ajutorul mai multor proiectoare împânzite pe o arenă cu lățimea de 32 de metri și adâncimea de 5 metri. Sistemul de proiecție funcționează la 360 de grade, pentru a oferi tuturor participanților la spectacol aceeași experiență.

Experiențele memborabile de la circ au ajuns acum să includă cai holografici gigantici, elefanți și pești care se mișcă în jurul scenei și crează o experiență atractivă. Pe lângă uimirea celor care le-au călcat pragul la circ, oamenii au fost foarte încântați de compasiunea pe care au arătat-o față de animale prin înlocuirea lor cu holograme.

Ideea din spate și conceptul care a dus la acest spectacol îi aparțin lui Bernhard Paul, fondatorul și directorul circului. Pentru materializarea proiectului, Circus Roncalli a colaborat cu agenția TAG/Traum și compania Blueboox pentru instalarea a 11 proiectoare Optoma ZU850 cu un contrast de 2.000.000 : 1. Birger Wunderlich de la Bluebox este foarte încântat de performanța proiectoarelor Optoma în astfel de circumstanțe și le utilizează de aproximativ șase ani în crearea de experiențe holografice. Momentan, spectacolul intitulat Storyteller este disponibil în Koln, Germania.

Citește și:
Etichete: