Cele mai ridicole tradiții românești devin acum subiect de joc de societate

Cele mai ridicole tradiții românești devin acum subiect de joc de societate

Zestrea este un joc de societate românesc care te va face să înțelegi mai bine de unde pornesc toate tradițiile stupide care există și în ziua de azi.

Dacă te-ai săturat de jocuri deja clasice ca Activity ,Catan sau Alias, există acum și unul românesc care te va transporta într-o lume mai apropiată de tine.

Creatorii săi descriu Zestrea ca fiind, în esență, un joc despre tradiții ridicole românești ridicole, nunți aranjate și supraviețuire în vremuri grele.

În esență, fiecare jucător ia rolul unui boier din perioada feudală din România. Scopul jocului e să devii cel mai bogat boier din țară, dar asta și în timp ce ții cont de țăranii care trăiesc pe teritoriul tău. Poți să faci asta atât prin mijloace și afaceri oneste, dar poți recurge și la uneltiri și trădări ca să-ți atingi scopul.

De asemenea, „zestrea” se numește și moneda pe care o folosești în acest joc de societate românesc.

Cum se joacă Zestrea, joc de societate românesc

Fiecare boier începe jocul cu trei terenuri și cu un cuplu, format dintr-o Mitică și o Doina sau Inocențiu și Paraschiva.

Apoi, cuplul inițial va naște niște bebeluși, care se vor transformat în săteni. Boierii trebuie să le asigure traiul pentru ca aceștia să se poată, eventual, căsători. Aici încep toate problemele.

Țăranii trec prin tot felul de probleme, de la inundații, invazii sau chiar prin comunism. Partea interesantă e că situațiile din joc sunt inspirate din realitate.

Pot începe și negocierile de căsătorie, care sunt, de fapt, esența jocului. Acestea pot avea loc în orice formă vor boierii care se joacă acest joc de societate românesc. Singura condiție e că sătenii trebuie să fie din domenii diferite ca să se poată căsători.

Jocul se află pe kickstarter și poți contribui și tu ca acesta să fie disponibil.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: