Adevărata consolă de gaming a copilăriei: Analogue Pocket suportă toate jocurile retro

Adevărata consolă de gaming a copilăriei: Analogue Pocket suportă toate jocurile retro

Dacă ai o afinitate pentru jocurile de pe vremuri în format handheld, o companie mai puțin cunoscută îți propune un gadget care este compatibil cu o varietate semnificativă de formate, Analogue Pocket.

Micuțul din imaginea de mai sus este mai impresionant decât ai crede la prima vedere, iar designul simplu, de culoare neagră, îl face și mai special. Acesta este creat de Analogue, o companie care activează deja de opt ani în industria gamingului, dar în primii ani s-a axat pe reinventarea unor console Neo Geo pentru o nouă generație de gameri. Între timp, a devenit un gigant în materie de console retro.

În contextul în care Nintendo Classic Mini NES s-a vândut foarte bine și s-a găsit destul de greu, cei de la Analogue s-au gândit să lanseze un produs pentru fanii consolelor japoneze. Până la ora actuală, acesta este cel mai ambițios proiect al companiei din Seattle, SUA.

Similar din punct de vedere vizual cu un Game Boy, acesta este compatibil din start cu toate jocurile lansate vreodată pentru Game Boy, Game Boy Color și Game Boy Advance. Printr-o serie de adaptoare pe care le poți achiziționa ulterior, poți câștiga și compatibilitatea cu Game Gear, Neo Geo Pocket Color sau Atari Lynx.

Comparativ cu un Game Boy clasic, noul Analogue Pocket are însă câteva butoane în plus, toate fiind programabile. Pe lângă un D-Pad direcțional, ai patru butoane pe partea din față, două butoane pe marginile consolei handheld și trei de interacțiune cu sistemul. Fiecare dintre ele poate fi asociate unei alte funcții, dacă te încântă. Pachetul este completat de difuzoare stereo, o mufă de căști și o baterie litium-ion care se încarcă prin USB-C.

Panoul folosit este unul de 3,5 inci de tip LTPS LCD cu 615ppi și o rezoluție nativă de 1600 x 1440 pixeli. Indiferent cât de ciudate ți se par acele valori, sunt de exact zece ori mai mari decât ale originalului Game Boy. Asta înseamnă că jocurile tale preferate vor fi scalate corect, pe întregul ecran. Prețul de achiziție este de 200 de dolari, dar consola va ajunge în magazine în 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: