18 apr. 2019 | 12:54

Cel mai scump SUV din lume seamănă cu un „tanc” făcut pentru Batman

VIDEO ACTUALITATE

Cel mai scump SUV din lume este fabricat de o companie de care n-ai auzit și arată ca un Batmobil. Spre deosebire de mașinile lui Batman, acest SUV extravagant nu oferă nicio tehnologie specială, dar vrea să arate măcar ca un vehicul militar.

Acest „tanc” pe roți este produs de către Karlmann King, care a întrunit o echipă de 1.800 de angajați din Europa, cei mai mari specialiști în ingineria automobilelor, pentru a crea ceea ce vezi în imagini.

Mașina este prezentată în cadrul Salonului Auto de la New York, începând de azi, 19 aprilie, până pe 28 aprilie.

SUV-ul de două milioane de dolari pe care-l poți blinda

karlmann king suv

Primul lucru care-ți sare în evidență este că pare a fi o mașină „în colțuri”, cu o mulțime de muchii inutile care umflă degeaba caroseria. Eu m-am apucat să număr punctele moarte, dar am găsit atât de multe că am pierdut numărătoarea pe parcurs.

Avantajul acestui SUV este că-l poți configura cu caroserie blindată, iar dacă ai două milioane de dolari pentru așa ceva, ar fi bine să-l blindezi, pentru că nu se știe niciodată.

karlmann king suv

Este genul acela de mașină pe care mă aștept să o văd în filmele Fast and Furious, condusă de Hobbs (Dwayne Johnson), dar, în ciuda aspectului militar de la exterior, în interior ești întâmpinat de un lux ieșit din comun pentru o mașină de teren.

Un „tanc” cu interior mai luxos decât al unei limuzine

karlmann king suv

Când intri, ai impresia că te urci într-o navă spațială, nu într-un automobil „simplu” de două milioane de dolari. Scaunele sunt îmbrăcate cu piele de aligator, pereții laterali sunt prevăzuți cu lambriuri, iar pe jos ai o suprafață lucioasă care imită marmura dintr-o sală de recepție a unui hotel de 5 stele.

Este locul ideal unde să dai petreceri, fără să-ți faci griji că verși șampanie pe podea și că n-o să mai scoți mirosul din mochetă. Ai la dispoziție chiar și un frigider, unde să ții sticlele de șampanie, un ecran imens de 45 de inci și un „învechit” Playstation 4.

karlmann king suv

Cei de la Jalopnik au criticat dur acest SUV, considerând-o o mașină de prost gust care nu merită un preț atât de mare. Au râs și de faptul că modelul expus la New York avea un far condensat. La 2,2 milioane de dolari, parcă te aștepți să nu vezi astfel de probleme. Nici măcar mașinile Dacia nu mai au problema asta.

Karlmann King este echipat cu un motor de 6.8 litri de la Ford, cu aproape 400 de cai-putere, dar nu prinde mai mult de 140 km/h.