26 oct. 2019 | 10:08

Cea mai mică mașină electrică de la Toyota pare Smart

ACTUALITATE
Cea mai mică mașină electrică de la Toyota pare Smart

Amatorii de mașini electrice compacte, dedicate deplasărilor rapide prin oraș, se vor bucura să vadă noua creație Toyota dezvăluită de curând la Tokyo.

Mașinile electrice au început să câștige teren în foarte multe piețe de pe mapamond. Până și în România, găsești în circulație modele populare de la Nissan, Chevrolet sau BMW. Va mai dura un pic până vom vedea mai multe modele de Tesla, dar trendul este evident.

Rămâne acum ca portofoliul producătorilor să se diversifice pentru a surprinde mai multe scenarii de utilizare. Asta înseamnă că fiecare creator de autoturisme va lansa modele sedan, SUV, dar și unele compacte sau ultra-compacte. Din această ultimă categorie face parte și bolidul din imaginea de mai sus. Acesta a fost detaliat de Toyota în cadrul târgului auto de la Tokyo, deși nu se cunosc foarte multe detalii legate de disponibilitate sau preț.

Micuțul din imaginea de mai sus face parte din categoria ultra-compact battery electric vehicle sau BEV, conform celor de la Toyota. Aparent, efortul de marketing pentru promovarea autoturismului va gravita în jurul populației vârstnice din Japonia și va oferi libertate de mișcare pentru oamenii de toate vârstele.

Are două locuri și a fost creat special pentru cursele scurte pe care le faci zilnic în oraș. Cuvântul ”scurte” este foarte relevant, deoarece dimensiunile sale reduse dictează o autonomie maximă de până la 100 de kilometri, pe o singură încărcare. Viteza maximă este de 60 de kilometri pe oră. Cu astfel de specificații are mari șanse să se preteze și pentru adolescenții de 16 ani.

Un alt scenariu promovat de Toyota constă în utilizarea mașinii ca pe un birou mobil. Te poți prezenta cu mașina la o întâlnire, iar spațiul interior poate funcționa ca un loc perfect pentru o discuție de afaceri. Mașina va ajunge în reprezentanțele Toyota în a doua jumătate a anului viitor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele