Ce vânzări a înregistrat Huawei în anul scandalului cu SUA

Ce vânzări a înregistrat Huawei în anul scandalului cu SUA

Huawei e în mijlocul unui scandal privind echipamentele sale de rețelistică 5G. Dar pe piața telefoanelor se ține încă tare. Gigantul chinez și-a publicat, recent, datele pe primele trei trimestre ale anului și rezultatele sunt încă bune.

Huawei a vândut în perioada ianuarie-septembrie nu mai puțin de 185 de milioane de telefoane. E un număr în creștere cu 26% față de aceeași perioadă a anului trecut. A crescut și numărul telefoanelor, dar a crescut și valoarea veniturilor încasate în primele trei trimestre.

Veniturile gigantului chinez au urcat cu 24,4% – la aproximativ 86 de miliarde de dolari. Și marjele au fost bune, aproape de 9%, scrie presa internațională.

Huawei are o perioadă bună, dar nu va dura mult

Huawei se poate mândri cu încasările din primele nouă luni ale anului. Dar e posibil să nu mai dureze mult, iar reprezentanții companiei știu acest lucru. Aflată în mijlocul unui scandal internațional privind echipamentele 5G, compania chineză ar putea începe să raporteze pierderi.

Sunt multe țări ca Australia, Noua Zeelandă și SUA care i-au închis ușa în nas și s-ar putea ca exemplul acestora să fie urmat, mai devreme sau mai târziu, și de alte state. Deocamdată, părerile sunt împărțite în Europa, dar nu se știe niciodată.

Directorul general al Huawei, Ren Zhengfei, avertiza recent că se aşteaptă ca vânzările să scadă la aproximativ 100 de miliarde de dolari în 2019 şi în 2020. Sunt la mijloc și disputele comerciale dintre SUA și China și acest lucru ar putea să conteze mult.

Pentru anul trecut, gigantul chinez a raportat venituri de peste 104 miliarde de dolari, creștere cu aproape 20% față de anul precedent. Directorul Huawei estimează că o redresare a afacerilor va avea loc abia în 2021.

La nivel mondial, Huawei are o cotă de piaţă de aproape 30%. Cea mai importantă piață pentru modelele premium rămâne Europa. Există mulți analiști care văd nori negri asupra companiei chineze. În opinia lor, livările ar putea scădea cu 25% anul acesta și chiar există posibilitatea ca telefoanele chinezilor să dispară de pe unele piețe.

În acest moment, Huawei e cel mai mare producător de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii şi al doilea producător de telefoane,  în funcţie de volum.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI