25 oct. 2019 | 17:02

Cât de repede îți dă eMAG banii înapoi la retur dacă plătești cu cardul

ACTUALITATE
Cât de repede îți dă eMAG banii înapoi la retur dacă plătești cu cardul

eMAG a pus taxă pe plata ramburs și asta a nemulțumit ceva clienți. Dar era un pas firesc. Dacă încă nu plătești cu cardul, am adunat aici câteva motive pentru care s-o faci.

eMAG percepe un comision de cinci lei pentru plata ramburs. Și încearcă să facă astfel trecerea către plata cu cardul, ca timpul de livrare să fie mai rapid. Demersul e unul ciudat doar pentru România, pentru că din afară nu comanzi cu plata ramburs, ci doar cu cardul.

Teama care apare aici, pentru unii dintre clienți, e că la retur banii ramburs sunt primiți mai ușor. Așa că din 2019 eMAG are două parteneriate importante ca să grăbească procesul. Unul este cu Visa, celălalt cu Mastercard, companie de tehnologie în industria globală de plăți.

Cum funcționează Instant Money Back la eMAG prin Mastercard

Instant Money Back a fost lansat de către eMAG în parteneriat cu Mastercard în iunie. Folosește tehnologia Moneysend dezvoltată de Mastercard pentru a facilita transferul rapid de bani. Este implementată împreună cu procesatorul de plăți online PayU și Alpha Bank.

Cu acest serviciu, clienții care efectuează plăți online cu card salvat Mastercard sau Maestro primesc în maximum 30 de minute contravaloarea produselor returnate în perioada de 30 de zile oferită de eMAG. Altfel spus, nici n-a ajuns pachetul în depozit și deja ai banii în cont.

Serviciul este disponibil tuturor clienților care achită comenzile online cu ajutorul unui card salvat de debit sau de credit Mastercard. Cardurile eligibile trebuie să fie emise de instituții financiare din România.

Implementarea Instant Money Bank în eMAG a fost premieră europeană.

Visa are ceva similar

Visa Direct funcționează pe același principiu și a fost anunțat la aproape o lună distanță de Mastercard. Prin serviciul acesta, clienții își pot primi banii înapoi în timp real când returnează produse sau servicii achiziționate cu cardul online. Primul comerciant din Europa care a implementat serviciul Visa Direct este eMAG. Deci, două premiere.

E bine să știi asta mai ales acum înainte de Black Friday.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele