31 mai 2019 | 15:14

Detaliul care arată că ești și mai bogat când ai iPhone

ACTUALITATE
Detaliul care arată că ești și mai bogat când ai iPhone

Probabil nu te-ai gândit la asta, dar faptul că ai (sau nu) o carcasă de protecție pe iPhone spune multe despre tine.

Telefoanele devin tot mai subțiri și frumoase, dar și din ce în ce mai puțin rezistente. Între utilizatorii de telefoane au existat mereu păreri împărțite în ceea ce privește modul de utilizare al dispozitivului, unde a existat iPhone și alternativele cu Android. Astfel, aceștia ar putea fi separați în două categorii: cei care folosesc o carcasă protectoare și cei care nu.

Din perspectiva mai multor experți, chestia asta te face să pari într-un anumit fel. Mai ales când ai iPhone.

Aparent, un telefon fără carcasă ar fi o modalitate subtilă prin care îți arăți bunăstarea, spune Kit Yarrow, psiholog în domeniul comportamentului consumatorului. Astfel, arăți că nu te interesează prea tare dacă îți spargi telefonul iPhone, pentru că îți permiți să-l înlocuiești, dacă e nevoie.

În ziua de azi, telefoanele sunt extrem de comune. În viziunea lui Kuang telefonul este un indicator al bogăției la fel de mult cum ar putea fi și o periuță de dinți. Totuși, faptul că nu ai carcasă, adică nu faci eforturi pentru a-l proteja, exprimă subtil o situație materială superioară.

De ce telefoanele au nevoie de carcasă – chiar dacă ai un iPhone

Întrebarea care se ridică este următoarea: de ce nu produc companiile dispozitive mai rezistente care să nu aibă nevoie de un strat protector extra? Motivele ar fi două.

În primul rând, asta nu ar fi profitabil pentru producătorii de telefoane. Dacă ai avea un telefon care va rezista o perioadă extrem de lungă, vânzările de telefoane ar scădea. Implicit, la fel și profiturile companiilor. Deci pare că nu vom scăpa prea curând de această carcasă pentru telefoane.

Pe de altă parte, producătorii de telefoane ne dau exact ce vrem, spune Cliff Kuang, UX designer. Vrem ca telefoanele noastre să arate bine, iar asta înseamnă să renunțăm la aspectul legat de durabilitate. Probabil nimeni nu ar cumpăra un telefon urât doar pentru că rezistă mai bine.