08 apr. 2019 | 08:54

Au găsit o cameră ascunsă în apartamentul Airbnb: ce s-a întâmplat după

ACTUALITATE
Au găsit o cameră ascunsă în apartamentul Airbnb: ce s-a întâmplat după

La fel ca într-o cameră de hotel, când închiriezi un apartament sau o cameră pe Airbnb, te așteți la un grad sporit de intimitate, nu la camere de supraveghere. Nu a fost însă cazul unei familii.

Airbnb a devenit foarte popular în ultimii ani pentru cei care încearcă să închirieze o cameră când călătoresc într-un oraș nou. Nu este neapărat mai rentabil decât Booking.com, dar dacă-ți dorești sentimentul unui cămin departe de casă, acest serviciu online s-ar putea să te ajute. Din păcate, familia din imaginea de mai jos nu s-a bucurat de o ședere foarte plăcută.

Utilizatorul de Airbnb Andrew Barker lucrează în securitate IT și, în momentul în care a ajuns la cazare, a scanat rețeaua wireless de camere IP. Mare i-a fost mirarea când a găsit una funcțională în sufragerie. Ca lucrurile să fie însă mai grave, aceasta a fost mascată de proprietarul casei în spatele unui detector de gaze și ți-ar fi fost imposibil să o identifici cu ochiul liber.

În momentul în care a identificat IP-ul camerei, s-a conectat la ea și a încercat să-i identifice locația exactă pornind de la cadrul care era filmat. Imediat după, a postat imaginea de mai jos pe Facebook cu întreaga familie imortalizată de camera IP. Întregul proces a fost realizat de pe telefonul său cu Android, scanarea rețelei pentru dispozitive și observarea faptului că portul 80 era liber.

Din cauza situației, familia Barker s-a mutat imediat la un hotel, au contactat oficialii Airbnb și gazda. Nu este foarte clar motivul pentru care gazda a avut camera instalată, dar un lucru este sigur. Gestul nu era în conformitate cu regulile de închiriere pe Airbnb.

În prima fază, Nealie Barker a fost foarte dezamăgită de reacția oficialilor site-ului de închiriere. Inițial, au suspendat accesul gazdei la serviciile Airbnb pentru două săptămâni, după care, a redevenit activă. Când știrea a devenit virală pe Facebook, gazda a fost blocată pentru totdeauna pe platforma online.

airbnb-hidden-camera

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele