Planul Airbnb prin care să te convingă să-ți închiriezi casa străinilor

Planul Airbnb prin care să te convingă să-ți închiriezi casa străinilor

Cei care-și închiriează locuințele pe Airbnb pot câștiga bani frumoși din asta, iar în viitor ar putea obține și acțiuni la Airbnb.

Compania americană vrea să le dea celor care-și închiriează locuințele pe platformă acțiuni în cadrul companiei. Astfel, Airbnb vrea să creeze un motiv în plus pentru care ai vrea să-ți faci casa disponibilă străinilor.

Totuși, startup-ul evaluat la 31 de miliarde de dolari nu va reuși să facă asta fără ca regulile pentru listare la bursă să nu se schimbe. Reprezentanții companiei vor ca autoritățile americane (Securities and Exchange Commision – SEC) să realizeze un nou tip de clasificare pentru acționari, cei care participă la companii ca Airbnb sau Uber, unde gazdele și șoferii sunt o parte integrală a businessului.

„Airbnb are succes dacă și gazdele au succes. Considerăm că permiterea companiilor private să acorde participanților la sharing economy acțiuni în cadrul companiei ar crea un stimulent pentru participanți, dar și pentru companii, iar acordare de acțiuni ar fi în beneficiul ambelor tabere”, se arată în scrisoare trimisă de Airbnb americanilor de la SEC.

Airbnb nu este prima companie de tip sharing economy care gândește o astfel de tactică, Uber propunând același lucru acum ceva timp în urmă.

Încă nu este clar cum o gazdă de pe Airbnb sau un șofer Uber ar putea primi acțiuni la bursă, mai ales cei aflați în afara Statele Unite. Vom vedea dacă acest lucru va fi posibil și dacă autoritățile americane sunt dispuse să modifice regulementele pentru a permite acest lucru.

Din ce în ce mai mulți oameni sunt implicați în acest concept de sharing economy. Astfel de joburi le acordă o flexibilitate nemai întâlnită până acum, dar acești angajați nu au parte de beneficiile clasice precum concediu plătit, asigurare de sănătate și așa mai departe.

Dacă astfel de companii vor reuși să ofere acțiuni atunci a conduce pentru Uber sau a închiria prin Airbnb vor deveni activități mult mai tentante pentru mai multă lume.

Citește și:
Sursa: Techcrunch
Etichete: