Motivul paranoic pentru care un adolescent a dat în judecată Apple

Motivul paranoic pentru care un adolescent a dat în judecată Apple

Ca una dintre cele mai importante companii tech din lume, Apple a fost implicată în mai multe procese de-a lungul timpului, inclusiv cu FBI.

Un adolescent de 18 ani din New York a dat în judecată Apple după ce ar fi fost arestat pe nedrept din cauza acesteia. Toată întâmplarea ar putea costa compania un miliard de dolari.

Potrivit acuzațiilor, software-ul de recunoaștere facială al Apple l-ar fi pus pe adolescent în legătură cu mai multe cazuri de furt, de la mai multe magazine ale companiei.

Poliția din New York l-a arestat în noiembrie 2018 pe Ousmane Bah ca suspect în cazul furturilor.

Cum s-a petrecut încurcătura din magazinele Apple

Adevăratul vinovat ar fi folosit un buletin furat care aparținea băiatului de 18 ani. Documentul de identitate conținea numele, adresa și alte informații personale, însă nu avea și o fotografie. Acesta este detaliul care l-a făcut pe adolescent să lanseze acuzațiile către Apple.

Astfel, băiatul susține că Apple și-ar fi programat intenționat sistemul de recunoaștere facială instalat în magazine să coreleze fața lui Bah cu adevăratul infractor. Astfel, adolescentul a fost cel învinuit pentru infracțiunile din magazine.

Un ofițer NYPD a verificat imaginile camerelor de securitate și a confirmat că cel care a comis furturile nu semăna sub nicio formă cu adolescentul arestat.

De asemenea, Ousmane Bah are și dovezi că nu el este cel vinovat. În timpul jafului din Boston, acesta era în Manhattan, la balul de absolvire al liceului.

Totuși, motivul pentru care a dat în judecată compania ar putea fi unul exagerat. E greu de crezut că Apple ar fi recurs la o asemenea acțiune pentru o pagubă de doar câteva mii de dolari. „Folosirea recunoașterii faciale în magazinele sale pentru a urmări indivizii suspecți de furt este exact tipul de supraveghere orwelliană de care consumatorilor le e frică”, menționează reclamanții din proces.

Acuzațiile împotriva băiatului au fost retrase, mai puțin în cazul statului New Jersey.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget