Aplicația care te lasă să-ți faci un selfie direct din spațiu

Aplicația care te lasă să-ți faci un selfie direct din spațiu
Sursa foto: Screenshot Spelfie

Selfie-urile au devenit deja ceva extrem de comun printre cei care dețin smartphone-uri, însă probabil nu te gândeai că-ți vei putea face unul din spațiu.

Chiar dacă, cel mai probabil, nu aveai nevoie de acest tip de servicii, aplicația Spelfie face exact asta: te ajută să-ți faci poze din spațiu. Totul e posibil cu ajutorul unor sateliți pe care au fost montate niște camere. Astfel, utilizatorii își pot face fotografii de la mare înălțime. Compania care a creat aplicația o numește „cel mai lung selfie stick din lume” și este destinată celor care vor să captureze momente memorabile din cadrul unor evenimente.

Modul în care Spelfie funcționează este destul de simplu. Le permite utilizatorilor să își facă un selfie la exact ora la care cameră de pe satelit le surprinde locația tocmai din spațiu. Utilizatorii aleg evenimentul la care vor să participe și, odată ajunși la fața locului, aplicația le oferă coordonatele exacte în care să se poziționeze și ora exactă. Apoi, îți faci un selfie și, în același timp, satelitul face o fotografie a zonei. În aceeași zi, aplicația îți trimite o imagine din satelit juxtapusă cu selfie-ul tău.

Aplicația care te ajută să-ți faci selfie din spațiu

În viitor, imaginile vor fi disponibile în câteva minute, în loc de câteva ore, garantează purtătorul de cuvânt al Spelfie, Anthony Burr.

Instrumentul folosește sateliți Airbus. Totuși, există și o piedică pe care o poți întâmpina dacă vrei să-ți faci o poză din spațiu. Cerul trebuie să fie senin și lipsit de nori pentru ca totul să funcționeze corespunzător pentru tine.

În cea de-a doua fază de dezvoltare, aplicația se va extinde dincolo de evenimente specifice și va permite utilizatorilor să facă selfie-uri din spațiu în locații situate oriunde în lume. De asemenea, vor fi avertizați dacă satelitul va trece deasupra locației lor.

Sursa: the guardian