Ce spune OLX despre anunțurile dedicate serviciilor erotice

Ce spune OLX despre anunțurile dedicate serviciilor erotice

OLX are o problemă destul de gravă pe platformă. Apar anunțuri, și sunt chiar promovate, care îți promit servicii sexuale la prețuri mici.


ACTUALIZARE 5 iunie ora 15:55 OLX a comentat apariția unor astfel de anunțuri pe platformă. Conform companiei, filtrarea se face în doi pași. Există un sistem automat care prefiltrează anunțurile postate și le elimină pe cele care nu respectă termenii și condițiile platformei. Acest sistem e completat de o echipă de 10 persoane care verifică fiecare anunț blocat de sistem. Asta înainte să apară pe site, și, în același timp, reacționează la raportările efectuate de alți utilizatori pentru anunțurile active.

„În acest moment însă, ne confruntăm cu un atac informatic asupra sistemelor noastre de verificare a calității conținutului, care ne analizează pattern-urile de moderare (inclusiv programul de moderare) și sistemele noastre de protecție. Ca măsuri, ne-am adaptat constant sistemele la noile scheme folosite de atacatori: am lansat un sistem care detectează pozele nud, am completat cu filtre pe IP-urile identificate de sistem că fiind problematice, iar azi testăm un nou filtru mai avansat pentru poze”, a transmis OLX pentru PLAYTECH.

„Până acum, am reușit să închidem zilnic peste 100 de conturi suspecte și să prevenim postarea a aproximativ 70% din conținutul pornografic, însă de la o săptămâna la altă ne confruntăm cu o schimbare a abordării lor – în acest moment, de exemplu, persoanele aflate în spatele acestor postări au început să recurgă la artefacte vizuale care să ocolească algoritmul de machine learning.

E o situație extrem de neplăcută, atât pentru noi, cât și pentru utilizatorii noștri, motiv pentru care reprezintă prioritatea noastră zero: ne-am mărit programul de moderare și ne-am suplimentat echipa în această perioada, iar echipa tehnică lucrează în permanentă la îmbunătățirea tool-ului de moderare”, a comunicat OLX.


Ce tip de anunțuri nepotrivite apar

Pe OLX sunt milioane de anunțuri, dar, din când în când, unele se remarcă din cele mai proaste motive, așa cum e cazul acum cu serviciile sexuale promovate chiar pe homepage. Sunt folosite fete mai mult sau mai puțin dezbrăcate și prețuri de sub 100 de lei – uneori și la doar 33 de lei.

OLX-promovare-anunturi-videochat

Aceste anunțuri de pe OLX sunt scrise într-o limbă cel puțin bizară, ca și când cineva ar fi tradus din chineză, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, au fost publicate automat. E un singur site promovate în toate acestea. Din motive de siguranță a ta, l-am ascuns în imaginile de mai sus.

Ce se întâmplă când accesezi astfel de site-uri dubioase, acum promovate și pe OLX

Mesaj site promovat OLX
Mesajul afișat de soluția de securitate de la Bitdefender

Soluția de securitate Bitdefender pe care am folosit-o ca să vedem ce mesaj primim a informat ca e o pagină de phishing și, by default, a blocat-o. În caz că ai dat peste astfel de anunțuri și-ai crezut că o să prinzi o super ofertă, nu-i cazul. Așa cum e mai mereu pe internet infractorii cibernetici nu sunt niciodată prea departe.

Ce vezi mai sus, cu astfel de anunțuri, e o formă de spam asupra căreia OLX nu a acționat suficient de repede. Astfel de mesaje nu ar fi trebuit să treacă de filtrele platformei și sa ajungă la clientul final.

Toate aceste anunțuri intră la promovare de servicii sexuale. Nu e însă singura dată când pe platformă intră și astfel de mesaje nepotrivite. Unul dintre cele mai ciudate de anul acesta a fost anunțul prin care era vândut un copil. Deși e puțin probabil ca acel caz să se materializeze și într-o vânzare propriu-zisă, tot înseamnă că filtrarea conținutului nu funcționează foarte bine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: