Ziua Copilului celebrată de Google, în timp ce tu stai acasă

Ziua Copilului celebrată de Google, în timp ce tu stai acasă

Ziua Copilului a fost un eveniment foarte important pentru micuții din fiecare colț al mapamondului de foarte mulți ani, iar Google ne aduce aminte de acest eveniment în 2018.

Ziua Copilului este un eveniment internațional celebrat în aproape 50 de țări din lume. Prima menționare istorică legată de această dată a fost făcută la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor din 1925 de la Geneva. La momentul respectiv, nu mai puțin de 54 de reprezentanți din țări diferite au căzut de acord și au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. Pentru a celebra evenimentul, după întâlnirea de la Geneva, mai multe guverne au introdus Ziua Copilului.

Turcia a fost printre primele țări din lume care a celebrat Ziua Copilului în 1920. În acel an însă, evenimentul a avut loc pe 23 aprilie, în loc de 1 iunie, ca în prezent.

În România, 1 iunie a devenit de curând o zi liberă de la stat, așa că sunt șanse foarte mari să te bucuri de un weekend prelungit în această perioadă, împreună cu cei mici. Foarte mulți au planificat deplasări pe parcursul celor câteva zile libere, iar temperaturile călduroase din următoarea perioadă vor facilita probabil întâlnirile la grătare specifice verii.

Dacă iei foarte în serios semnificația istorică a acestei zile, este bine de știut că mai multe instituții artistice din București și din țară au planificate evenimente pentru divertismentul copiilor. În capitală, Muzeul Naţional de Istorie, Teatrul Odeon, Opera Comică pentru Copii şi Muzeul Satului sunt destinații perfecte astăzi pentru a te relaxa timp de câteva ore cu cei mici. Vor fi organizate ateliere de creație, concursuri și spectacole.

La fel ca în anii trecuți, Ziua Copilului 2018 va fi celebrată și prin intermediul unei eveniment intitulat Parada Micilor Bicicliști ce va avea loc în zona Piața Constituției – Bulevardul Unirii. Cu sprijinul partenerilor şi al voluntarilor din comunitatea bucureşteană de biciclişti, copiii prezenți la eveniment vor învăţa care sunt regulile de circulație pe care trebuie să le respecte în timpul deplasării pe două roţi, cum să manevreze bicicleta printre obstacole şi, mai ales, cum să pedaleze în grup.

În final, Google nu a putut rata ocazia pentru a ne atrage atenția că azi este Ziua Internațională a Copilului. Doodle-ul nu este unul interactiv, dar e suficient de colorat încât să-ți transmită ideea de joc și bucurie.