Xiaomi îți arată cât de bune pot fi telefoanele ieftine

Xiaomi îți arată cât de bune pot fi telefoanele ieftine

Xiaomi se află pe poziția a patra în piața globală de smartphone-uri, iar cu telefoane precum noile Xiaomi Redmi 6 și Redmi 6A are mari șanse să detroneze Huawei de pe trei.

Chinezii de la Xiaomi și-au lansat de curând noile terminale de top din seria Mi 8. Respectivele gadgeturi sunt alternative cât se poate de serioase pentru vârfurile de la Samsung și Apple. Cu lansarea noilor Redmi 6 și Redmi 6A, compania asiatică se adresează celuilalt capăt al spectrului de prețuri.

Având în vedere prețurile, ai fi tentat să clasifici aceste dispozitive ca fiind entry-level. Pe de altă parte, specificațiile și designul ilustrează perfect efortcul chinezilor de a realiza niște terminale atractive cu un buget infim.

Xiaomi Redmi 6 este construit în jurul unui panou IPS HD+ de 5,45 inci cu o rezoluție nativă de 720 x 1440 pixeli și un raport de aspect de 18:9, în concordanță cu vremurile în care trăim. De partea de procesare se ocupă un SoC MediaTek Helio P22 octa-core tactat la 2GHz. Acumulatorul este de 3000 mAh, iar pentru că procesorul nu este unul de top, s-ar putea să fie suficient pentru două zile departe de priză.

Xiaomi Redmi 6

Xiaomi Redmi 6 va putea fi achiziționat cu 3GB RAM și 32GB memorie internă și 4GB RAM + 64GB memorie internă. În orice caz, este prezent și un slot microSD pentru extinderea spațiului de stocare. Telefonul are două camere principale de 12, respectiv 5 megapixeli pe spate, în timp ce selfie-urile vor avea o rezoluție de 5 megapixeli. Pe lângă un senzor de amprentă pe spate, terminalul include și un sistem eficient de autentificare facială.

Varianta un pic mai ieftină a aceluiași gadget este Xiaomi Redmi 6A. De la exterior, nu vei vedea nici o diferență între Redmi 6 și Redmi 6A. Procesorul este însă un Helio A22 de la MediaTek cu patru nuclee, în loc de opt, tactate la 2GHz. Cantitatea de memorie este de 2GB, iar memoria internă este de 16GB. Pe spate, Redmi 6A are o singură cameră principală de 13 megapixeli cu bliț LED, în timp ce amatorii de selfie-uri vor avea o cameră de 5 megapixeli. Acesta din urmă nu include decât mecanismul pentru autentificare facilală.

În privința prețurilor, Xiaomi Redmi 6 cu 3GB RAM și o memorie internă de 32GB te costă 125 de dolari. Modelul un pic mai sprinten cu 4GB și 64GB memorie internă sare până la 155%. Redmi 6A se încadrează în doar 95 de dolari. Disponibilitatea în alte piețe decât China va fi anunțată la o dată ulterioară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: