Xiaomi vine cu o premieră importantă în domeniul tabletelor și s-ar putea să-ți pese

Xiaomi vine cu o premieră importantă în domeniul tabletelor și s-ar putea să-ți pese

La nivel global, tabletele nu mai sunt la fel de în vogă precum în urmă cu cinci ani, dar chinezii de la Xiaomi nu și-au pierdut complet încrederea în această categorie de produse și se pregătesc să lanseze un nou model.

În ultimele săptămâni, au apărut tot mai multe speculații legate de o nouă tabletă a celor de la Xiaomi. Aceasta va purta numele Xiaomi Mi Pad 4 și ar trebui să fie lansată în mod oficial în zilele următoare. Ca design, se va apropia foarte mult de modelele anterioare de Mi Pad și, am putea spune, că este similară cu iPad Mini. Diferențele de performanță și funcționalitate vor fi însă semnificative.

Xiaomi Mi Pad 4 va fi construită în jurul unui SoC mainstream de ultimă generație de la Qualcomm. Este vorba de Snapdragon 660, același pe care îl găsești în multe dintre smartphone-urile lansate în ultimele șase luni. Teasere precum cel de mai jos au fost publicate la intervale regulate de timp pe pagina oficială de Weibo a celor de la Xiaomi, deși nu au inclus toate revelații importante.

Xiaomi este într-o poziție privilegiată în piața globală de mobile de aproximativ un an. După Samsung, Apple și Huawei, chinezii de la Xiaomi se află pe poziția a patra în clasamentul global. În acest context, este un pic ciudat de înțeles de ce ar lansat o tabletă, dar nu este exclus ca respectivul gadget să fie un succes.Xiaomi Mi Pad tabletă

Xiaomi Mi Pad are mari șanse să fie prima tabletă cu recunoaștere facială, pe lângă un cititor de amprente tradițional. Respectiva funcție a fost confirmată oficial de producător și, pe lângă faptul că reprezintă o premieră pentru seria Mi Pad, Apple nu a lansat până la această oră o tabletă cu Face ID.

În rest, iminenta tabletă de la Xiaomi va avea două camere, de 13 megapixeli pe partea din spate și una de 5 megapixeli pentru selfie-uri. Acumulatorul este de 6000 mAh, iar diagonala va gravita probabil în jurul valorii de 7,9 inci cu un raport de aspect de 4:3. Prețul vehiculat de achiziție este 230 de dolari pentru versiunea cu 4GB RAM și 64GB memorie internă sau 305 dolari pentru 6GB RAM și 128GB spațiu.