26 iun. 2018 | 06:00

Xiaomi lansează cel mai ieftin telefon cu 4GB RAM și două camere principale

ACTUALITATE
Xiaomi lansează cel mai ieftin telefon cu 4GB RAM și două camere principale

La doar câteva zile după ce am detaliat speculațiile referitoare la noul Xiaomi Redmi 6 Pro, telefonul a fost confirmat de către producătorul asiatic.

Tinde să devină imposibil să nu te îndrăgostești de chinezii de la Xiaomi, în contextul în care au unele dintre cele mai interesante smartphone-uri de pe piață, cu un raport preț/performanță de invidiat. În plus, au trecut doar câteva săptămâni de când s-a confirmat faptul că au ajuns pe locul patru în clasamentul global de mobile, după Samsung, Apple și Huawei. Din acest motiv, au și mai multă libertate când vine vorba de lansarea unor gadgeturi mai mult sau mai puțin nișate.

Cel mai nou dintre ele este Xiaomi Redmi 6 Pro. Terminalul din imaginea de mai sus a fost anunțat oficial de chinezi și pare să dea și lapte, având în vedere prețul de achiziție. Ca de fiecare dată, este greu de apreciat dacă va ajunge sau nu în afara Chinei, dar performanța sa în raport cu prețul de achiziție merită cu siguranță să fie trecută în revistă.

Trecând peste detaliile de fond, Xiaomi Redmi 6 Pro a fost lansat oficial și împrumută de la iPhone X câteva particularități esențiale. Ecranul de 5,83 inci cu 2280 x 1080 pixeli este mai mult decât decent pentru majoritatea scenariilor, în timp ce raportul de aspect se rezumă la 19:9. SoC-ul Snapdragon 640 nu e cel mai sprinten, dar este totuși de actualitate.

În funcție de bugetul pe care îl la dispoziție și de opțiunile care te interesează, vei putea pune mâna pe noul Redmi într-o variantă cu 3GB RAM și 32GB de memorie internă. Aceasta este cea mai ieftină iterație și se încadrează în doar 150 de dolari. Saltul la 4GB RAM și 32GB de memorie internă te costă 185 de dolari, în timp ce versiunea de top cu 64GB de spațiu și aceiași 4GB RAM sare până la 200 de dolari.

În rest, micuțul se mândrește cu prezența celor două camere principale pe spate, de 12, respectiv 5 megapixeli. Camera frontală de 5 megapixeli suportă HDR și modul portret printr-un algoritm de inteligență artificială. Se încadrează în doar 178 de grame și are 149.33×71.68×8.75mm. Acumulatorul este de 4000 mAh, iar un senzor de amprentă discret de pe spate completează pachetul accesibil.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele