Xiaomi a lansat cel mai ieftin telefon cu 4G și inteligență artificială

Xiaomi a lansat cel mai ieftin telefon cu 4G și inteligență artificială

În efortul celor de la Xiaomi de a lansa dispozitive atrăgătoare pentru fiecare piață, tocmai au anunțat un telefon de vorbit la doar 30 de dolari cu conectivitate 4G și câteva abilități de inteligență artificială.

Seria de aparate Xiaomi Qin a fost subiectul unei campanii de crowdfunding încununate de succes. Având în vedere volumul de funcționalitate din spate, au mari șanse să devină foarte populare în piețele aflate în curs de dezvoltare.

Ajută și că arată decent, par să aibă un ecran de calitate foarte bună și nu fac niciun compromis pe partea de conectică.

Numele Qin este o referință la faimoasa dinastie chineză. Momentan, această serie de dispozitive din portofoliul Xiaomi include două terminale cu un design apropiat. Amândouă împărtășesc o carcasă de 132 x 53,8 x 8,5 milimetri și un ecran de 2,8 inci cu o rezoluție nativă de 240 x 320 pixeli. Nu lipsește suportul pentru dual SIM cu cartele în format microSIM.

La capitolul performanță, există mici diferențe între Qin 1 și Qin 1S. Primul este un pic mai modest și ascunde la interior o combinație între un MediaTek MT6260A cu un singur nucleu ARM7, 8MB RAM și o memorie internă de 16MB. Nu are GPS sau LTE, dar include Wi-Fi și Bluetooth 4.2.

Sistemul de operare preinstalat este intitulat Nucleus și pare a fi proprietar. Autonomia specificată este de 15 zile și are în spate un acumulator de 1.480 mAh.

xiaomi qin

Un pic mai abil este Qin 1S, dotat cu un procesor dual-core Spreadtrum SC9820 cu două nuclee Cortex-A53 tactate la 1,2 GHz. Cantitatea de memorie RAM de această dată este de 256MB, în timp ce spațiul de stocare de 512MB poate fi considerat generos.

Pe partea de conectivitate, include VoLTE, GPS, Wi-Fi, Bluetooth 4.2. Ambele dispozitive se încarcă prin intermediul unui port USB-C.

Cele două telefoane Xiaomi nu includ o mufă de căști sau o cameră foto video de orice fel. Vor fi disponibile în culorile negru și alb la un preț de aproximativ 30 de dolari și ar trebui să fie livrate începând cu data de 15 septembrie.