Noul Windows 10 a stricat Chrome și asta duce la ecrane albastre
Windows 10 are deseori parte de actualizări, dar niciuna dintre ele nu a fost atât de păguboasă precum cea lansată la începutul acestei luni. Din motive necunoscute, a reușit să frustreze utilizatorii de Chrome.
Au trecut doar câteva zile de la lansarea noului Windows 10. Actualizarea intitulată simplu Windows 10 April 2018 Update a întâmpinat mai multe probleme și a suferit mai multe amânări înainte să fie distribuită publicului larg.
În urmă cu câteva săptămâni, a ieșit la iveală că cei care au instalat-o în beta s-au trezit că nu-și mai pot porni sistemul pentru că se blochează cu un ecran albastru. Ingingerii gigantului din Redmond au rezolvat între timp respectiva problemă, dau au cauzat alta.
Un număr important de utilizatori dintre cei care și-au instalat Windows 10 April 2018 Update s-au confruntat cu mai multe probleme legate de buna funcționare a Google Chrome. În contextul în care browser-ul respectiv este unul dintre cele mai populare, îți dai seama cât de supărător este să vezi că începe brusc să se blocheze sau să se închidă din senin. În contextul în care un nou Windows ar trebui să vină cu beneficii de performanță și securitate, foarte mulți au fost supărați de situația provocată de recentul update pentru Windows 10.
În cazul în care exista vreun dubiu legat de cine este vinovat de această situație, oficialii Microsoft au recunoscut existența problemei și au promis că lucrează intens la remedierea ei. În ultima săptămână, au apărut și raporte din partea unor utilizatori care întâmpină probleme cu utilizarea asistentului virtual Cortana, mai ales când vine vorba de apelarea sa vocală prin comanda Hey Cortana.
Microsoft nu a făcut vreo promisiune clară vizavi de momentul în care va remedia toate aceste neplăceri, dar va încerca să soluționeze situația prin update-urile programate pentru Patch Tuesday. Respectiva formulare face referire la data de 8 mai. Printre soluțiile temporare propuse se numără apăsarea simultană pe Windows + CTRL + Shift + B sau, în cazul utilizatorilor de tablete cu Windows 10, apăsarea simultană de trei ori în două secunde pe volum în sus și volum în jos.