Winamp revine în 2019: ce opțiuni o să ai în noul player

Winamp revine în 2019: ce opțiuni o să ai în noul player

Winamp este o aplicație software clasică pe care am folosit-o din 1997. În 2019, va reveni pe ecranele computerelor personale, deși nu știu dacă își va mai găsi publicul.

Pe vremea când eram cu toții dependenți de mp3-uri și iTunes nu se lansase încă, Winamp făcea valuri în fiecare colț al mapamondului. Era aproape imposibil să întâlnești un laptop sau desktop fără player de muzică al celor de la Nullsoft.

Din păcate pentru bătrâna aplicație software, situația s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, iar player-ul a intrat în hibernare, după ce a fost cumpărat de Radionomy. 

În secolul în care cei mai mulți internauți își iau muzica de pe YouTube sau printr-un serviciu de streaming precum Spotify, Apple Music sau Google Music, este greu de spus cât de util mai este Winamp.

Indiferent dacă ți-l vei instala din melancolie sau pentru că ai în continuare o bază de date stufoasă cu melodii, important este că o echipă de dezvoltatori lucrează pentru a-l aduce în secolul 21.

Se discută de mult timp despre reînvierea Winamp, dar o serie de detalii un pic mai clare pe marginea subiectului au fost date de CEO-ul Radionomy într-un interviu acordat celor de la TechCrunch, în urmă cu câteva zile. Alexandre Saboundjian a confirmat că noul Winamp își va păstra numele împreună cu detaliile de interfață și va fi relansat în 2019.

„Va fi o versiune complet nouă, anul viitor, în continuarea tradiției Winamp, dar cu o experiență de audiție mai completă. Posți să asculți MP3-urile pe care le ai acasă, dar și muzica din cloud, podcasturi, posturi radio online sau liste de redare pe care ți le-ai creat. Oamenii vor o experiență singulară. Cred că Winamp este player-ul perfect pentru a oferi asta tuturor. Și ne dorim ca oamenii să o aibă pe fiecare dispozitiv”, a declarat Sabondijan pentru TechCrunch. O dată exactă pentru lansarea Winamp nu a fost menționată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: