07 apr. 2018 | 14:30

Trucuri pe WhatsApp: 5 funcții esențiale pentru aplicație

ACTUALITATE
Trucuri pe WhatsApp: 5 funcții esențiale pentru aplicație

Este puțin probabil să nu folosești WhatsApp, dar având în vedere numărul foarte mare de actualizări pe care le primește regulat, este imposibil să-i cunoști toate trucurile.

WhatsApp a devenit în ultimii ani cea mai populară aplicație de chat după Facebook Messenger. A depășit de mult timp 1,2 miliarde de utilizatori pe întregul mapamond și nu este exclus să se apropie destul de mult de 1,5 miliarde. Popularitatea serviciului se datorează în egală măsură că este gratuit și faptului că reușește să fie foarte stabil în cea mai mare parte a timpului.

Mai pică uneori, dar se întâmplă o dată sau de două ori pe an pentru un timp foarte scurt. Pentru că petrec foarte mult timp pe WhatsApp, m-am deci să fac această listă cu cele mai utile cinci trucuri pe care s-ar putea să nu le cunoști.

Trucuri WhatsApp: Cum salvezi mesaje la favorite, ca să nu le pierzi

La fel ca în multe alte aplicații pe care le ai pe telefon, dacă ții apăsat pe un element de interfață, s-ar putea să descoperi un meniu contextual util. În cazul WhatsApp, dacă ții câteva momente degetul pe un mesaj primit sau apeși un pic mai tare, îl poți șterge, îl poți trimite mai departe și nu numai.

Foarte utilă este însă steluța de la începutul respectivelor mesaje. Dacă apeși pe ea, este ca și cum ai atașat un semn de carte anumitor mesaje. Pentru a le accesa ulterior, intri la Setări în secțiunea mesaje marcate. Tot de acolo le poți șterge, iar dacă faci un tap pe ele, vei fi transpus în locul din conversație în care le-ai salvat.

Cum schimbi fundalul conversațiilor pe WhatsApp

Nu sunt amator de artificii vizuale în aplicațiile pe care le folosesc și rareori investesc timp în aplicarea de teme. Cu toate acestea, merită să ai în vedere că este foarte ușor să schimbi imaginea de fond a conversațiilor de pe WhatsApp.

Poți opta pentru un fond monocrom, un degrade interesant sau o fotografie din galerie. În acest scop, trebuie să intri la Setări în dreapta jos la Chat sau Conv. (Conversație). Apeși în partea de sus a ecranului pe Fundal Conversație și alegi ce te interesează. Dacă te-ai săturat de experimente, tot aici trebuie să intri ca să resetezi fundalul la valoarea implicită.

Cum dezactivezi salvarea automată a pozelor și clipurilor primite pe WhatsApp

Nimic nu este mai frustrant decât să fi membru într-un grup de WhatsApp în care se expediază sute de mesaje în fiecare zi. Situația se complică și mai mult în momentul în care o parte dintre respectivii membrii ai grupului s-a obișnuit să trimită clipuri și poze care ți se salvează automat în galeria de pe mobil și îți ocupă spațiul inutil.

Pentru a remedia situația, poți opta pentru descărcarea manuală a atașamentelor care te interesează. Intră la Setări în dreapta jos, fă un tap pe Conv. sau Chat și debifează Salvează în Rolă Film sau Save to Camera Roll.

Trucuri WhatsApp: cum ascunzi conținutul mesajelor primite din notificări

Este normal să vezi o notificare pe telefon de fiecare dată când cineva îți scrie un mesaj, dar respectiva notificare nu trebuie să includă conținutul mesajului. Pentru un grad sporit de intimitate, poți dezactiva partea de previzualizare și poți rămâne doar cu expeditorul mesajului pe ecranul de blocare.

Astfel, dacă îți lași telefonul pe masă pentru câteva momente, cineva poate doar să vadă că ai primit un mesaj, dar pentru că nu-ți poate debloca dispozitivul și să intre în WhatsApp, nu-ți vede și conținutul. Pentru asta, intră în WhatsApp la Setări și fă un tap pe Notificări. Debifează Show Preview sau Afișare Previzualizare. Modificarea se aplică în timp real.

Cum arhivezi conversații pe WhatsApp și le accesezi ulterior

Trucuri WhatsApp 1

Mesaje pe care le primești în WhatsApp le vezi în secțiunea Chat sau Conv. Așa a fost din totdeauna. Dacă ai însă câteva conversații pe care vrei să le ascunzi, există posibilitatea să le arhivezi. Gestul pe care îl faci pentru asta este similar cu cel pe care îl execuți când vrei să ștergi un mesaj, dar există o mică diferență.

Dacă dai cu degetul de la dreapta la stânga pe o conversați, dar te oprești cu mișcarea la jumătatea ecranului, vei vedea un buton marcat Arhivați. Atinge-l și conversația cu pricina va dispărea.

Pentru a o accesa ulterior, du-te la începutul listei de conversații din WhatsApp și mai fă un gest de swipe în jos. Imediat va apărea Arhiva. Dacă ai arhivat niște mesaje din greșeală, le poți restaura prin același gest. Fă un swipe de la dreapta la stânga peste o conversație arhivată. Oprește-te cu gestul la jumătatea ecranului și fă un tap pe Dezarhivați.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele