Westworld dezvăluie scopul sinistru al parcului populat cu roboți

Westworld dezvăluie scopul sinistru al parcului populat cu roboți

Westworld, în al doilea episod din al doilea sezon, dezvăluie scopul parcului. Locul în care vin turiști ca să omoare sau să facă sex cu roboți a fost construit aproape ca Facebook.

În sezonul doi din Westworld roboții devin mai puternici și mai inteligenți ca niciodată. Într-o anumită măsură e enervant, dar asta e ideea scenariștilor și asta primești. Dincolo de acest detaliu, afli, în sfârșit, de ce există parcul populat cu roboți cu inteligență artificială și de ce o corporație îl controlează.

Episodul doi din sezonul doi se numește „Reunion” și se concentrează pe două personaje: Dolores, robotul melodramatic enervant, și William, omul care vrea să găsească un sens în tot acest univers artificial. Totodată, setează și timpul: între 2052 și anii 2020 (primii ani în care parcul era dezvoltat). Totul culminează cu marea dezvăluire: Westworld este un loc de adunat date despre oameni fix ca Facebook, Google, Amazon sau Microsoft.

Westworld costă circa 40.000 de dolari, ceea ce implicit atrage doar cei mai bogați oameni ai societății. Este, totodată, o lume în care ei cred că-și permit orice, de la crime la sex și violență fără măsură față de roboți care sunt reînviați în fiecare zi și memoria le e ștearsă.

În acest univers în care nu sunt limite, Westworld este un instrument de colectare date și analizat umanitatea cu tot ce are mai rău sau mai bun de oferit. Parcul colectează atât material video cu turiștii, cât și materialul ADN al acestora (prin sex, de exemplu).

Pe mai departe, ce face corporația cu datele, poți doar specula până când HBO dezvăluie și acest detaliu. Au fost turiștii șantajați? Au fost targetați cu tot felul de oferte, reclame sau alt tip de produse și servicii? Cât de mult a profitat corporația de tot ce a colectat prin Westworld?

Șansele Westworld de-a fi și mai popular vor crește în această perioadă. Deși serialul a fost scris și pregătit înainte de scandalul Facebook vs. Cambridge Analytica, a picat la fix acest episod (și cu siguranță cele care vor veni după el).

Sursa: The Verge
Etichete: