20 mart. 2018 | 19:25

Vodafone vrea să crească forța de muncă prin cursuri dedicate

ACTUALITATE
Vodafone vrea să crească forța de muncă prin cursuri dedicate

Vodafone lansează un program prin care vrea să ajute tinerii să-și formeze noi abilități și să găsească oportunități de angajare în domenii ale economiei digitale. Platforma a fost realizată cu ajutorul psihologilor, consultanților în domeniul carierei și furnizorilor de programe de formare profesională.

Programul internațional se numește „Alege-ți viitorul” și oferă cursuri pentru 10 milioane de tineri din 18 țări, inclusiv România. Dacă accesezi această platformă trebuie, pentru început, să rezolvi niște teste psihologice care sunt făcute pentru a-ți identifica aptitudinile și interesele. Acestea vor fi aranjate pe categorii într-o listă de job-uri specifice economiei digitale. Mai apoi, cu ajutorul platformei Indeed, un motor de căutare de locuri de muncă, vei putea identifica oportunitățile de angajare disponibile, inclusiv pozițiile în cadrul Vodafone.

În plus, poți avea acces la cursuri online care te ajută în formarea abilităților digitale. Multe dintre acestea sunt gratuite. Un alt beneficiu este că utilizatorii primesc, în urma testelor, un rezumat al aptitudinilor pe care îl pot atașa la CV. În România, lansarea va fi promovată în cadrul unei campanii digitale care încurajează tinerii să utilizeze platforma de joburi „Future Jobs Finder”.

Odată cu programul „Alege-ți viitorul” au fost anunțate rezultatele unui sondaj de opinie internațional. Acesta a fost completat de tineri cu vârste între 18 și 24 de ani, din 15 țări, inclusiv România, și arată cât de pregătiți sunt aceștia să participe la economia digitală.

Infografic studiu Vodafone

Sondajul a arătat că 67% din tineri nu au primit destule sfaturi legate de carieră în perioada studiilor. Totuși, dintre cei care au primit, doar 15% spun că sfaturile se refereau la joburile viitorului, în timp ce 38% cred că sfaturile s-au axat pe rolurile tradiționale și nu pe cele digitale.

Alți 22% au spus că îndrumările erau „depășite”. Tinerii intervievați  cred că cea mai mare provocare a generației lor este să găsească un job stabil și bine plătit, iar unii dintre aceștia și-au pierdut deja încrederea și spun că nu au abilitățile necesare pentru a se angaja.