Telefoanele Vivo care bat iPhone X și altele la un capitol important

Telefoanele Vivo care bat iPhone X și altele la un capitol important

Este aproape imposibil să te mai entuziasmezi la smartphone-uri în 2018, dar cei de la Vivo ne pregătesc ceva foarte special pentru finalul săptămânii viitoare. Vivo Nex și Vivo Nex S ar putea fi cele mai interesante telefoane din ultimul an.

Vivo Apex Concept Phone a fost un smartphone foarte interesant dezvăluit ca și prototip la începutul acestui an. Terminalul se pare însă că se va materializa în curând într-un dispozitiv de serie și va fi disponibil în mai multe variante. Foarte similare din punct de vedere estetic, cele două gadgeturi vor fi intitulate Vivo Nex și Vivo Nex S.

În teorie, evenimentul pentru lansarea lor este programat pentru data de 12 iunie. Din păcate pentru chinezi și din fericire pentru noi, cele două telefoane au ajuns pe internet pe site-ul oficial al producătorului, în toată splendoarea lor.

Nu au stat foarte mult online, dar având în vedere că nimic nu mai dispare după ce ajunge pe internet, toate particularitățile tehnice ale aparatelor sunt acum cunoscute. În privința designului, nu vorbim de surprize semnificative comparativ cu ceea ce am văzut la MWC 2018 în februarie, chiar dacă între timp, Apex s-a schimbat în Nex.

Vivo Nex și Vivo Nex S vor fi două telefoane fără breton în partea de sus a ecranului și o margine inexistentă pe trei dintre cele patru laturi. Doar în partea de jos a panoului se poate vedea o dungă neagră discretă de dimensiuni infime.

[readmore]

Mai puternic dintre cele două este Vivo Nex S. Micul gigant va fi construit în jurul unui panou de 6,59 inci cu o rezoluție nativă de 1080 x 2316 pixeli. Partea de procesare este asigurată de combinație dintre un Snapdragon 845 cu 8GB RAM. Pe lângă acumulatorul de 4000 mAh, terminalul are două camere principale pe spate, de 12, respectiv 5 megapixeli.

Camera frontală pentru selfie-uri este de 8 megapixeli, funcționează pe mecanismul periscopului de la submarine și iese doar atunci când vrei să faci o poză sau să filmezi ceva.

Un pic mai ieftin și mai puțin sprinten, dar cu o mare parte din abilități identice, Vivo Nex va utiliza pe partea de procesare combinația dintre un Snapdragon 710 și 6GB RAM. Tot la capitolul diferențe, Vivo Nex S va utiliza un senzor de amprentă ascuns în ecran, în timp ce Vivo Nex se va rezuma la un cititor biometric tradițional, amplasat pe spatele telefonului.

Vivo-Nex-Official-renders

Citește și: