Brandul auto care copiază BMW și n-o face chiar rău

Brandul auto care copiază BMW și n-o face chiar rău

Vietnamezii își fac și ei timid intrarea în lumea auto, dar au copiat pentru început două modele BMW, ca să fie siguri că vor avea succes.

Vinfast este noul brand de autoturisme, vine din Vietnam și a pregătit deja două mașini pe care le va prezenta la salonul auto de la Paris, din luna octombrie.

Vinfast vrea să facă impresie bună la marele eveniment cu două autoturisme adaptate actualelor cerințe de pe piață. Mă refer la un sedan și la un SUV de mărimi medii, ambele inspirate de designul BMW Seria 5 și BMW X5.

vietnam vinfast bmw

Modelele au fost concepute în colaborare cu firmele italienești de design Italdesign și Pininfarina, angajate de David Lyon, șeful departamentului de design al Vinfast, să creeze ceva asemănător cu BMW, dar să dea o notă de reinventare și modernizare.

Compania a vrut să joace corect (și să aibă certitudine), așa că a supus votului designul pe care ar trebui să-l aibe cele două modele. Au fost prezentate vietnamezilor 20 de modele diferite.

vietnam vinfast bmw

Câștigătoare a iești compania Italdesign, care a avut un concept mai pe placul publicului. Copiile vietnameze de BMW au primit 62.000 de voturi. Munca a fost, însă doar începută de Italdesign. Pininfarina a fost cea care a finalizat designul.

Vinfast urmează să anunțe în perioada următoare și specificațiile tehnice de bază ale sedanului și SUV-ului, dar, după cum știm, Vinfast este oricum acreditată de BMW să-i producă în Vietnam autoturismele cu motor de 2 litri capacitate cilindrică. Cel mai probabil, cele două mașini Vinfast vor fi echipate cu motoare similare.

vietnam vinfast bmw

Autoturismele sunt produse la uzina din Hai Phong, din nordul Vietnamului. Peste exact un an, mașinile vor fi disponibile spre vânzare doar pe piața națională, pentru început.

Vinfast este, de fapt, o subsidiară a Vingroup, un conglomerat economic specializat în construcții, dar e implicat și în agricultură, sănătate, retail, turism și alte sectoare economice ale statului. E o companie bună la toate, ai putea spune, iar acum adaugă și domeniul auto în CV.

Citește și: