09 mart. 2018 | 08:18

Următoarea versiune de Windows 10 a primit o denumire oficială

ACTUALITATE
Următoarea versiune de Windows 10 a primit o denumire oficială

Inginerii Microsoft lucrează intens la următoarea versiune de Windows 10. Aceea ar trebui să ajungă la utilizatori în variantă finală în această primăvară.

Au trecut deja câțiva ani, de când oficialii gigantului din Redmond s-au aruncat să afirme că Windows 10 va fi ultima versiune majoră de Windows lansată vreodată. Orice iterație ulterioară, cu actualizări de funcționalitate mai mici sau mai mari, va fi oferită sub forma unor update-uri similare cu service pack-urile de acum câțiva ani. Pentru a fi ușor de promovat și ținut minte, actualizările cu pricina au niște nume sugestive.

Windows 10 a avut deja parte de o serie de update-uri importante. Anniversary Update, Creators Update sau Fall Creators Update sunt doar câteva exemple. Din lipsă de inspirație și pentru că urmează să fie lansată în primăvară, următoarea actualizare va fi intitulată Spring Creators Update. Dacă nu era evident din titlu, aceasta va incorpora o serie de funcții noi menite să facă viața creatorilor de conținut mai ușoară, indiferent dacă este vorba de editare foto/video, design sau proietare.

Nici un oficial Microsoft nu a făcut vreo declarație oficială pe marginea numelui, dar se pare că, o referință directă către respectiva denumire a fost identificată în cel mai recent beta de Windows. Dacă se confirmă, în aproximativ 12 luni, acesta ar trebui să fie al treilea update major pentru sistemul de operare ieșit din Redmond. Creators Update s-a lansat în vara lui 2017, iar Fall Creators Update a ajuns online toamna trecută.

Conform speculațiilor, Windows 10 Spring Creators Update ar trebui să înceapă luna viitoare procesul de distribuție către utilizatori. Pe lângă suportul nativ pentru conținut HDR, ar trebui să introducă funcția Timeline. Aceasta este similară cu TimeMachinepe Mac și îți permite să accesezi mai ușor istoricul fișierelor tale pe PC sub forma unor puncte dintr-un calendar. În mod evident, vor exista și mici modificări de interfață.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele