Director Microsoft, anchetat pentru evaziune fiscală: câți bani a obținut

Director Microsoft, anchetat pentru evaziune fiscală: câți bani a obținut

La câteva luni după ce directorii Samsung au fost judecați pentru ”mânării” cu statul coreean, a venit rândul celor de la Microsoft să se confrunte cu câteva mere putrede.

Un fost director Microsoft se află în mijlocul unui proces care s-ar putea reflecta într-o pată neagră pe CV-ul gigantului din Redmond. Este vorba de Jeff Tran, care a tocmai a fost concediat în momentul în care au ieșit la iveală detaliile acțiunilor sale de evaziune fiscală și furt.

Jeff Tran a ocupat timp de câțiva ani poziția de director responsabil cu marketing sportiv și alte alianțe de promovare în cadrul Microsoft. Pe parcursul acestei săptămâni a fost acuzat de statul american de tentativă de evaziue fiscală pentru suma de 1,5 milioane de dolari. Deși o parte din prejudiciu a fost recuperat, procesul pare să fie mai complicat decât pare la prima vedere. Nu mai puțin de cinci capete de acuzare îi sunt adresate fostului oficial al gigantului din Redmond.

Printre altele, Jeff Tran este acuzat că a furat și comercializat 60 de bilete VIP la Super Bowl care au aparținut Microsoft. În procesul respectiv ilegal, a strâns nu mai puțin de 200.000 de dolari.

În privința beneficiilor pe care le-a adus Microsoft, în perioada în care a fost angajat la compania înființată de Bill Gates, Tran este responsabil de o înțelegere foarte profitabilă cu NFL. Dacă te uiți din întâmplare la un meci de fotbal american și vezi o tabletă Microsoft Surface pe arbitru sau pe margine, Jeff Tran este responsabil.

Din înțelegerea cu NFL au făcut parte și câteva sute de bilete la Super Bowl care urmau să fie distribuite la anagajți Microsoft, dar 60 au fost furate și monetizate de Tran.

Ca pachetul să fie complet, Tran este acuzat că a trimis două facturi frauduloase în valoare de 775.000 de dolari, respectiv 670.000 de dolari către Microsoft prin intermediul unor furnizori. Cea de a doua a atras atenția gigantului american și au fost contactați procurori federali pentru investigarea cazului.

Pe lângă faptul că și-a pierdut locul de muncă la Microsoft, Jeff Tran riscă o sentință de până la 20 de ani după gratii.

Citește și: