Truc pe iPhone: cum să nu-ți sune iPad-ul și Mac-ul când sună telefonul

În cazul în care ești posesor de iPhone, iPad și Mac, atunci când primești un apel pe telefon, îți sună tableta sau sistemul Apple. Din fericire, poți dezactiva acea funcție.

Odată cu propagarea serviciului iCloud pe toate echipamentele create de Apple, ai câștigat o serie de avantaje. Unele dintre ele sunt mai utile decât altele, dar majoritatea au legătură cu sincronizarea unor volume de date sau a unor servicii între toate echipamentele pe care ești autentificat cu același nume de utilizator și parolă.

Ca referință, s-ar putea să fie util ca în momentul în care faci o poză pe iPhone să-ți apară și pe iPad sau Mac. Dacă, din varii motive, ai două iPhone-uri, aceleași principii se aplică și în cazul a două telefoane ieșite din Cupertino. Implicit, când primești un mesaj pe smartphone, îți apare și pe tabletă sau Mac. Când scrii o notiță sau definești o programare în calendar, aceea este de asemenea sincronizată.

În cazul în care toate echipamentele menționate mai sus sunt ale tale și nu le mai folosește nimeni din casă sau de la serviciu, ai numai de câștigat dacă activezi sincronizarea datelor. Există însă o funcție implicită care s-ar putea să te deranjeze mai mult decât să ți se pară utilă. Este vorba de ”Apeluri de pe alte dispozitive” (Calls from other devices).

Respectiva opțiune este activată implicit și se reflectă în posibilitatea recepționării de apeluri audio sau Facetime de pe iPhone, iPad sau Mac. În teorie, suntă bine. În practică, este ciudat și frustrant să înceapă să-ți sune trei echipamente din casă sau chiar mai multe atunci când primești un apel de la cineva. În final, ține de tine dacă vrei sau nu să dezactivezi acel parametru. Important este să știi cum.

Din Configurări sau Settings, pe iPhone, fă un tap pe Telefon. Accesează secțiunea ”Apelare de pe alte dispozitive” (Calls from other devices). Debifează opțiunea omonimă din partea de sus a ecranului pentru a o dezactiva complet. Opțional, poți dezactiva doar redireacționarea apelurilor către Mac sau doar către iPad sau un alt iPhone. Sistemul este cât se poate de prietenos, iar modificările intră în funțiune în timp real.