07 oct. 2018 | 17:23

Cum folosești Photos în iOS 12 pe iPhone ca să-ți găsești pozele mai ușor

VIDEO ACTUALITATE

Nu sunt multe modificări de interfață în iOS 12, dar aplicația pentru managementul pozelor a suferit câteva schimbări care s-ar putea să nu ți se pară foarte prietenoase.

Ca orice utilizator de iPhone cu experiență, îmi place să cred că mă descurc destul de bine când vine vorba de interacțiunea cu smartphone-ul Apple. După fiecare actualizare de firmware, sunt nevoit însă să învăț din nou cum să profit la maxim de programe preinstalate. În mod surprinzător, unele dintre ele sunt aparent banale.

Când vine vorba de noul iOS 12, în această categorie intră aplicația Photos sau Poze, în funcție de limba pe care o ai configurată pe telefon. Aceasta pare un pic mai ciudată la prima vedere, dar, dacă navighezi un pic prin noile secțiuni, îți vei da seama că situația nu este atât de complicată.

În continuare, prima secțiunea din stânga jos este intitulată Poze și îți afișează întreaga librărie de fotografie sortate în ordine cronologică și după locație. Dacă faci un tap pe o dată sau pe un oraș, ți se va genera automat un clip pe care îl poți vedea sau, cu un tap în dreapta sus, îl poți partaja. Printr-un tap pe o imagine, o poți trece la favorite că să o găsești mai ușor pe viitor și o poți edita sau partaja cu ușurință.

A doua secțiune intitulată Pentru Dvs., centralizează momentele importante din trecutul tău împreună cu albumele partajate. Dacă faci un tap pe una dintre ”Amintirile” de la baza ecranului, le poți vedea în format video. Există și câteva poze ”recomandate”, dar acelea nu îmi dau seama pe ce criteriu au fost selecționate.

Cu un tap pe Albume, găsești atât albumele create de tine manual în trecut, cele partajate cu prieteni, cât și cele care sunt generate automat de sistemul de operare. Astfel, nu vei pierde prea mult timp dacă vrei să ajungi la clipuri, selfie-uri, imagini protret sau animate (GIF).

Zona de căutare este mai utilă și mai eficientă ca niciodată. Pe lângă sugestiile în funcție de persoană, poți să găsești printr-un singur tap poze făcute într-un oraș sau poze care conțin un anumit tip de informații. Există poze cu mâncare, cu mașini, cu bebeluși, cu animale, cu zăpadă, cu flori și nu numai. În partea de sus a acestei ferestre, poți tasta tot ce îți trece prin cap ca și criteriu de căutare, iar posibilitatea de a-ți fi afișate niște rezultate este foarte mare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele