Topul celor mai profitabile filme lansate deja în 2018

Topul celor mai profitabile filme lansate deja în 2018

Anul acesta a adus multe premiere importante și s-au depășit multe recorduri. Din acest motiv, realizarea unui top 10 cu cele mai profitabile filme de până acum se pretează de minune.

Cei de la ScreenRant au realizat în urmă cu câteva zile un top 10 pentru 2018, cu peliculele care au adus cele mai mari sume de bani în visteria marilor studiouri de film de la Hollywood. Pe lângă titluri ca Avengers Infinity War care îți vin în mod inevitabil în minte, au mai existat câteva prezențe în clasament care nu ai fi crezut că ajung într-un astfel de top. Detaliile contează însă mai puțin. Să lăsăm cifrele să vorbească de la sine.

Pe locul zece este Mission Impossible – Fallout cu 538,8 milioane de dolari. Cu un Tom Cruise semnificativ mai bătrân decât în prima iterație a seriei, cel mai nou film este unul foarte reușit și, având în vedere cascadoriile spectaculoase făcute de veteranul actor de acțiune, nu este surprinzător că ajunge în top.

Detective Chinatown 2 a generat un profit de 544 milioane de dolari și ocupă poziția a noua în clasament. Aceasta este o chinezărie de care probabil că nu ai auzit niciodată și nici nu-ți propui să o vezi, dar te ajută să înțelegi că au și chinezii filme cu buget mare.

Ant-Man & The Wasp este pe locul opt în top cu 544 de milioane de dolari. Suma mică după standardele Marvel s-ar putea să aibă legătură cu faptul că s-a lansat prea aproape de cel mai recent Avengers.

Operation Red Sea, o altă chinezărie care pare destul de spectaculoasă, este pe locul 7 în topul din 2018 al celor mai profitabile filme cu 579,2 milioane de dolari.

Ready Player One nu va intra în istorie ca fiind cel mai bun film realizat vreodată de Steven Spielberg, dar intră în acest top pe poziția a șasea cu 582 milioane de dolari, o performanță deloc neglijabilă.

Multașteptatul Deadpool 2 e pe cinci și a strâns până la această oră 734 de milioane de dolari, o valoare surprinzător de apropiată de performanța primului film din serie. Pelicula a fost un succes răsunător, deși sunt șanse foarte mici să vedem un al treilea film Deadpool.

Incredibles 2 e pe poziția a patra cu 1,14 miliarde, are un rating aproape impecabil de 94% pe Rotten Tomatoes și se numără printre puținele filme care au depășit cu a doua iterație încasările primei pelicule din serie. Ca referință, primul Incredibles a strâns doar 633 de milioane de dolari.

Jurassic World: Fallen Kingdom a generat 1,3 miliarde de dolari la nivel global și ocupă poziția a treia în clasament. Din păcate, nu a fost la fel de apreciat de fani și critici precum lung metrajul din 2015.

Black Panther este pe locul doi cu 1,35 miliarde de dolari, în timp ce Avengers Infinity War a sfidat orice referință financiară din trecut cu 2,05 miliarde de dolari în încasări. Astfel, a devenit al patrulea cel mai profitabil film din toate timpurile și, cu siguranță, cel mai relevant lung metraj Marvel din perspectivă financiară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: