De ce a intrat o mașină Tesla într-un echipaj de poliție

De ce a intrat o mașină Tesla într-un echipaj de poliție

Un sedan Tesla aflat pe pilot automat s-a izbit într-o mașină de poliție parcată în Laguna Beach, California. Din fericire, șoferul a fost ușor rănit, în timp ce mașina poliției a fost avariată în partea din spate.

Potrivit „USA Today”, omul care conducea autovehiculul Tesla a declarat că a pornit pilotul automat înainte ca impactul să aibă loc – este cel mai recent accident de această natură dintr-o serie de incidente care implică autovehicule Tesla.

Sergentul Jim Cota a spus că impactul a avut loc în același loc unde, anul trecut, un alt Tesla a fost implicat într-un accident similar.

Incidentul a avut loc în contextul în care Tesla se confruntă cu un control care privește funcția de autopilot. Iar asta se întâmplă deoarece accidentele de acest tip s-au înmulțit în ultima perioadă.

Doar în luna martie, șoferul unui SUV Model X a murit în timp ce avea activată funcția de autopilot. De asemenea, un alt șofer din Salt Lake City a fost rănit pentru că a intrat într-un camion de pompieri parcat.

Tesla Autopilot politie

În ambele cazuri, Tesla spune că șoferii au fost fie distrași, fie au ignorat avertismentele mașinii care le cerea să preia controlul.

În plus, Tesla a subliniat în repetate rânduri că funcția de pilot automat este menită să asiste, nu să înlocuiască în totalitate un șofer. Compania insistă că accidentele sunt, în primul rând, rezultatul erorilor umane și că funcția de pilot automat nu este răspunzătoare pentru acestea.

Pe lângă asta, compania mai precizează că pilotul automat nu îndepărtează riscul de accidente și că înainte de a fi folosit, șoferului îi sunt reamintite condițiile care trebuie îndeplinite: autopilotul este proiectat pentru autostrăzi care au separator pe mijloc și o delimitare clară a benzilor.

„Când utilizează pilotul automat, șoferii trebuie să-și amintească că trebuie să-și țină mâinile pe volan și să mențină permanent controlul asupra autovehiculului”, a mai afirmat producătorul într-o declarație pentru USA Today.

Sursa: Gizmodo