Creatorii jocurilor Game of Thrones și Walking Dead închid firma

Creatorii jocurilor Game of Thrones și Walking Dead închid firma
18:17 25.09.2018

După ce au creat unele dintre cele mai de succes jocuri episodice din ultimul deceniu, cei de la Telltale Games se pregătesc să stingă becul. Nici măcar francize precum Game of Thrones sau Walking Dead nu i-au salvat.

În ultimele zile, au început să apară online mai multe detalii despre situația financiară dezastruoasă în care se află studiourile Telltale Games. După ce au creat o serie de jocuri episodice cross-platform, precum The Walking Dead, The Wolf Among Us sau Game of Thrones, americanii își reduc forța de muncă de la 250 de angajați la 25.

Cei rămași își vor mai menține pozițiile pentru o perioadă limitată de timp, cu scopul de a respecta obligațiile contractuale cu terți și acționari. După ce vor fi bifate și aspectele respective ale ecuației, cel mai probabil, firma va iniția procedura de faliment.

Compania s-a grăbit să ofere informații pe marginea subiectului tuturor publicațiilor care și-au arătat interesul. Celor de la Engadget le-au trimis un comunicat în care se menționează clar că ”Majoritatea angajaților companiei vor fi demiși în această dimineață, cu un grup mic de 25 de angajați păstrați pentru a îndeplini obligațiile față de bordul director și parteneri”.

Se pare că proprietățile intelectuale din portofoliu au fost interesante și apreciate de fani, dar nu s-au reflectat în vânzări. ”Cu o inimă grea, ne uităm la prietenii noștri care pleacă astăzi pentru a răspândi brandul nostru de povestiri în întreaga industrie creatoare de jocuri video.”

În teorie, dezvoltatorul ar fi trebuit să lanseze al doilea episod săptămâna viitoare din The Walking Dead: The Final Season. Al treilea trebuia să fie făcut public în noiembrie, iar al patrulea în decembrie. Cu doar câțiva angajați rămași, este puțin probabil să se mai întâmple acest lucru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI