01 feb. 2018 | 12:54

Televizoarele 8K sosesc curând. De ce nu vei vrea unul

ACTUALITATE
Televizoarele 8K sosesc curând. De ce nu vei vrea unul

Televizoarele 8K sunt următorul pas în evoluția tehnologică, dar chiar dacă sosesc curând, nu vei vrea unul acasă.

Standardul 4K a devenit destul de popular în prezent, astfel că majoritatea televizoarelor pe care le găsești în magazine îți oferă această rezoluție. Unii deja se gândesc la următorul salt tehnologic, așa că pregătesc terenul pentru ecranele cu rezoluție 8K. Unele dintre aceste televizoare ar trebui să se lanseze încă de anul acesta, cel puțin pe anumite piețe, dar s-ar putea să fie cam devreme.

Conținutul de rezoluție 8K este relativ inexistent în prezent și nu va sosi prea curând în cantități suficient de mari încât să justifice cumpărarea unui televizor nou, cu această capacitate. Cel mai probabil, nici prețurile nu vor fi foarte accesibile, așa că vom avea de-a face cu produse de lux pentru o perioadă. Trebuie să iei în considerare și faptul că vei avea nevoie de un televizor de cel puțin 200 de centimetri pentru a te bucura din plin de noua rezoluție.

Standardul pentru difuzare pe TV în 8K ar putea fi gata abia în 2025. În paralel, NHK va difuza Jocurile Olimpice din Tokio în 8K, dar aici vorbim mai degrabă de o mândrie națională și nu neapărat de un avans tehnologic.

Așa cum 4K nu a reușit să prindă teren până ce standardul H.265 nu a fost introdus, nici viitoarea rezoluție nu va deveni populară până ce un succesor, poate H.266, nu va apărea pe piață.

Avem camere care pot filma 8K, avem conținut de asemenea rezoluție disponibil pe YouTube și probabil, unii producători vor încerca să obțină ceva mai multă popularizare a standardului, dar fără conținut semnificativ, nu se va întâmpla foarte curând.