Telefonul pliabil de la Microsoft se lansează mai repede decât crezi și nu vine singur

Telefonul pliabil de la Microsoft se lansează mai repede decât crezi și nu vine singur

Ipoteticul telefon pliabil de la Microsoft a fost subiectul unor speculații cu mult timp înainte de gadgetl dezvăluit de curând de Samsung. Nimeni nu știe însă când se va lansa.

O nouă carte lansată de curând aduce din nou în discuție subiectul unui telefon pliabil al gigantului din Redmond. Intitulată ”Beneath the Surface”, cartea citează mai multe surse apropiate de companie pentru a atesta autenticitatea informațiilor referitoare la o serie de gadgeturi interesante pe care Microsoft le are planificate pentru 2019.

Pentru că Windows Phone a murit de mult, gadgetul hibrid al companiei conduse de Satya Nadella va rula Windows 10, cu foarte mici modificări menite să faciliteze efectuarea de apeluri telefonice. Din prisma sistemului de operare, terminalul hibrid va fi mai întâi o tabletă și, abia după aceea, un telefon.

Având în vedere că vezi Windows 10 pe tablete, ultraportabile și desktop-uri cu o varietate foarte mare de diagonale a ecranelor, intenția celor de la Microsoft de a-l aduce pe un hibrid care se transformă în smartphone e departe de a fi exagerată. Vor fi însă foarte interesante optimizările pe care le va face producătorul pentru a găzduit cele câteva particularități pe care am ajuns să le asociem cu smartphone-urile tradiționale.

Dacă totul merge confom planului, telefonul pliabil Microsoft Andromeda ar trebui să ajungă în ochii publicului pe parcursul anului viitor. Tot în 2019, ”Beneath the Surface” menționează că vom vedea o nouă consolă Xbox One, o serie de ultraportabile din gama Surface dotate cu chipseturi AMD în loc de intel și un desktop all-in-one Surface Studio reinventat.

Ultimul elemente de pe lista speculațiilor constă într-o alternativă la noul iPad Pro de 12,9 inci, cu un port USB -C pentru încărcare și transfer de date. În contrast cu toate celelalte tablete Microsoft Surface, acest gadget ipotetic va avea colțurile rotunjite, în locul celor pătrățoase din prezent.

Citește și: