Telefoanele au un impact imens asupra relațiilor și nu din motivul evident
Ai crede că telefoanele ne influențează viața, pentru că ne fură toată atenția. Un studiu ne arată că e vorba de mai mult de atât.
Să fii mereu conectat este, în prezent, o dovadă obligatorie de afecțiune. Astfel, problemele de conectivitate pe dispozitive duc la afectarea relațiilor, într-un caz din șase. Un studiu Kaspersky Lab arată că acum conectivitatea este o parte esențială din datoria noastră față de cei apropiați.
Cercetarea arată că, atunci când oamenii nu își pot folosi telefoanele, în special, cele mai întâlnite motive de îngrijorare sunt acelea că familia și prietenii vor fi îngrijorați (51%) și că nu vor putea să ajute un membru al familiei, dacă se întâmplă ceva (45%).
Motivele de îngrijorare provocate de imposibilitatea conectării cu cei dragi și de efectul asupra acestora sunt deseori justificate. Impactul de a nu avea o conexiune funcțională poate varia de la a rata, pur și simplu, o întâlnire (21%), la neplăceri pe termen lung, o persoană din șase (15%) admițând că are probleme cu cei dragi dacă rămâne fără baterie, dacă nu mai știe unde și-a pus telefonul sau s-a întâmplat să-i fie furat.
Nu doar relațiile cu ceilalți sunt afectate – mulți dintre noi au probleme în viața de zi cu zi fără dispozitivele conectate. Dintre respondenții care au avut probleme de conectivitate, o cincime (21%) au ratat o oportunitate de afaceri sau în domeniul educației, 16% s-au rătăcit, iar o persoană din zece (13%) a pierdut o oportunitate socială, pentru că nu a fost online.
În ciuda dependenței de conectivitate, 18% din persoane nu fac nimic pentru a-și menține dispozitivele funcționale și online, doar 34% își controlează nivelul bateriei și doar o persoană din cinci (22%) verifică în mod regulat „sănătatea” dispozitivului.
Kaspersky recomandă Security Cloud. Securitatea adaptativă le permite utilizatorilor să fie mereu online, pentru a fi în legătură cu cei dragi. Soluția se poate adapta la nevoile utilizatorilor de macOS, Windows, iOS și Android, prin câteva caracteristici speciale. Astfel, când copiii sunt plecați și trebuie să știi dacă te pot contacta ai nevoie să știi dacă au suficientă baterie. Prin funcția Battery Tracker din Kaspersky Safe Kids sunt trimise notificări părinților când nivelul bateriei de pe dispozitivele mobile ale copiilor e pe terminate.
Când apare ceva în ultimul moment și nu mai poți ajunge la o întâlnire sau o programare Device Power Consumption îți spune câtă baterie mai ai pe telefonul cu Android și în cât timp se va consuma, astfel încât să poți anunța în timp util.
Nu în ultimul rând, dacă pierzi telefonul și, dacă nu răspunzi, poate fi sfârșitul unei relații sau pierderea locului de muncă. Tocmai de aceea, funcția anti-furt te va ajuta să localizezi și să recuperezi dispozitivul. Aceasta permite activarea alarmei, blocarea și localizarea dispozitivului și, dacă este cazul, fotografierea persoanei care îl folosește.