08 feb. 2018 | 11:42

VIDEO – Cum îți poți recupera datele dacă ai spart ecranul telefonului

VIDEO ACTUALITATE

Dacă ți-ai spart ecranul telefonului și acesta e nefuncțional, încă poți să-ți recuperezi datele din smartphone cu ușurință.

Nu știu cum se face, dar n-am reușit până acum să ating performanța de a sparge ecranul unui telefon. Am văzut, în schimb, o mulțime de telefoane cu ecrane sparte, fisurate, mai mult sau mai puțin funcționale.

Dacă ai ghinionul să-ți spargi ecranul, vei obține o operă de artă post-modernă, dar nefuncțională. În cel mai bun caz, ecranul spart e doar ”de design”, dar telefonul merge în continuare. În cel mai rău caz, ecranul moare complet și ai doar o cărămidă în buzunar. Într-un caz semi-nasol, ecranul se aprinde, dar nu mai răspunde la comenzi. Acesta e momentul în care poți profita de funcționalitatea Android.

Pentru a-ți accesa toate fișierele telefonului și pentru a scoate toate pozele, filmulețele și muzica stocate, alături de datele aplicațiilor de care ai nevoie, poți folosi un simplu mouse cu conector USB. Da, nu vei conecta mouse-ul direct la telefon, așa că pentru asta va trebui să mai faci o investiție modică, de câțiva lei. Ai nevoie de un cablu USB OTG pentru a conecta mouse-ul la telefon. Un astfel de cablu îți pune la dispoziție o mufă micro USB, care merge în telefon, dar și o mufă clasică USB, de tip mamă. Astfel, poți lega mouse-ul la telefon și în câteva secunde, vei vedea pe ecran un cursor.

De aici încolo, navigarea e simplă și ar trebui să-ți rezolvi problema backup-ului de date destul de repede. Dacă vrei să plusezi, poți chiar să conectezi și o tastatură la telefon, astfel încât să poți să și tastezi dacă ai nevoie de asta.