03 iul. 2018 | 09:10

Telefoanele Samsung au început să trimită mesaje și poze fără acordul tău

ACTUALITATE
Telefoanele Samsung au început să trimită mesaje și poze fără acordul tău

În cazul în care nu ai mai auzit de foarte mult timp de un scandal cu telefoanele Samsung în centrul atenției, tocmai a ieșit la iveală un nou set de probleme cauzate de smartphone-urile companiei.

Mai mulți utilizatori de terminale Samsung s-au trezit că au trimis numeroase mesaje către contacte din agendă fără acordul lor explicit. Pentru ca fenomenul să fie și mai greu identificabil, respectivele mesaje nu figurează în nici un istoric, nici măcar în contorizarea realizată de operatorul de telefonie. În cazul în care ești utilizator de terminale Samsung și te-ai despărțit recent fără vreo explicație din partea prietenului sau prietenei, s-ar putea să aibă legătură cu acest fenomen.

Conform postărilor de pe Reddit, problema este una destul de răspândită și afectează atât posesori de aparate mai vechi, cât și utilizatori de Galaxy S9. Cei de la Gizmodo au detaliat inițial fenomenul și, din câte se pare, a afectat în principial persoane care folosesc un smartphone Sasmung în Statele Unite ale Americii.

Un utilizator de Samsung Galaxy S9 s-a trezit că, la ora 2:30 dimineața, întreaga sa librărie de fotografii a fost expediată prietenei sale. Din fericire, nu a avut nimic de ascuns. În momentul în care respectivul individ a contactat operatorul T-Mobile, nu a găsit nici un istoric al acelor mesaje ca fiind expediate. Cel mai probabil, au fost trimise într-o manieră similară cu iMessage sau WhatsApp, folosind o conexiune de date, în defavoarea protocolului standard de SMS.

Oficialii Samsung au recunoscut că ar exista o problemă și au inițiat o investigație în speranța remedierii cât mai prompte a situației nefericite. Cei care trec printr-un astfel de necaz sunt invitați să contacteze linia oficială de suport a companiei sud coreene la numărul 080087267864.

Momentan nu există o soluție oficială, dar pentru a preveni expedierea de fotografii, clipuri video și alte fișiere, este recomandabil să tai accesul aplicației de mesaje la galerie din Configurări – Aplicații – Mesaje – Permisiuni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele