Ultimele cifre despre vânzările telefoanelor Nokia vin cu o surpriză

Ultimele cifre despre vânzările telefoanelor Nokia vin cu o surpriză

Telefoanele Nokia lansate în ultimii doi ani au început să se vândă foarte bine la nivel global, având în vedere vânzările centralizate de Counterpoint.

HMD Global a intrat în urmă cu câțiva ani în posesia brandului Nokia. La scurt timp după, a început să lanseze o serie stufoasă de aparate. Din decembrie 2016 și până acum, prin intermediul vânzărilor de smartphone-uri și telefoane de vorbit, și-a consacrat deja poziția în piață și a reușit să depășească vânzările unor branduri cu experiență mult mai mare. Nu a atins încă nivelul celor de la Samsung, Apple sau Huawei, dar dacă-și menține ritmul creșterii în următorul an, nu este exclus să devină o amenințare și mai mare.

Pentru a ne ajuta să ne formăm o imagine clară despre performanța companiei HMD Global și a brandului Nokia, analistul Neil Shah de la Counterpoint a publicat câteva statistici interesante pe Twitter.  În cel de-al patrulea trimestru de anul trecut, s-au comercializat la nivel global 4,4 milioane de telefoane Nokia.

Cu toate că la ora actuală deține aproximativ 1% din piață, HMD Global ocupă poziția a 11-a în clasamentul global al producătorilor, fiind totuși foarte aproape de a intra în top 10. Mai important însă decât procente și unități livrate este faptul că Nokia a depășit Google, HTC sau Sony în domeniul telefoanelor mobile. Lista completă a companiilor importante devansate de HMD mai include Alcatel, Lenovo, OnePlus, Gionee, Meizu, Coolpad, Asus.

În toată această perioadă, cea mai mare victorie a celor de la HMD Global ține de reînvierea brandului Nokia. S-a observat o îmbunătățire semificativă a percepției față de brand în Vietnam și în țările din Orientul Mijlociu.

Asta înseamnă că ne putem pregăti pentru o explozie a vânzărilor în lunile care urmează. La nivelul victoriilor înregistrate în teritorii mai mici, Nokia se află pe locul trei în Regatul Unit pentru prima oară și locul cinci în Rusia. În privința proiectelor de viitor, va fi interesant să vedem care sunt lansările planificate pentru 2018 în cadrul târgului de tehnologie MWC 2018.