Surface Pro 4 se ține la frigider, dacă vrei să funcționeze ecranul

Surface Pro 4 se ține la frigider, dacă vrei să funcționeze ecranul

Surface Pro 4 este un hibrid ultraportabil foarte scump, dar asta nu înseamnă că poate fi folosit fără probleme grave pentru o perioadă lungă de timp.

Flickergate este cel mai recent scandal care afectează piața globală de tech. Denumirea are legătură cu o problemă de care suferă un număr important de tablete Surface Pro 4. Din câte se pare, fără vreun motiv anume, foarte mulți posesorii ai gadgetului Microsoft au început să se plângă pe forumul companiei de o clipire ciudată a ecranului. Ca situația să fie și mai frustrantă, majoritatea celor care au raportat cazul neplăcut aveau tablete care au ieșit din garanție.

Într-o turnură amuzantă de evenimente, a fost creat un site dedicat pentru cei care suferă din cauza flickergate, intitulat flickergate.com. Până la această oră, cel puțin 1600 de persoane s-au plâns că ecranul aparatului a început să le clipească din senin, fără să fie vorba de vreun șoc mecanic sau o actualizare de firmware.

Cei mai mulți dintre cei care s-au frustrat pe marginea acestui subiect sunt de părere că problema este una de hardware și se declanșează mai ales după ce folosești un pic mai mult tableta și aceasta începe să se încălzească. Oficialii Microsoft au declarat pentru The Verge că sunt conștienți de problemă și monitorizează situația atent. Cei afectați ar trebui să contacteze linia de support a Microsoft pentru a găsi o soluție, deși nu este foarte clar care ar putea fi aceea.

Între timp, mai mulți posesorii de Surface Pro 4 au început să-și bage tabletele în congelator pentru o perioadă limitată de timp. Gestul extrem pare să dea rezultate. După zece minute în congelator, o tabletă a funcționat optim timp de 30 de minute. Ulterior, problema a revenit. În teorie, sunt afectate aproximativ 1% dintre toate tablete Surface Pro comercializate. Unii internauți au plătit deja 800 de dolari pentru a-și schimba gadgetul cu unul funcțional în afara garanției.