Suportul pentru tastatură și mouse pe Xbox One are o dată de lansare

Suportul pentru tastatură și mouse pe Xbox One are o dată de lansare

Dacă sperai de mult timp să te joci pe Xbox One cu un mouse și o tastatură, te vei bucura să afli că suportul pentru periferice va fi introdus peste doar câteva zile.

S-ar putea să fi trecut deja câțiva ani de când discutăm de posibilitatea introducerii suportului pentru mouse și tastatură pe Xbox One. În contextul în care foarte mulți gameri își doresc respectiva funcție, mai ales în cazul shooterelor multiplayer, este bine de știut că oficialii Microsoft au făcut o declarație pe marginea subiectului.

La câteva săptămâni după ce Microsoft a încheiat un parteneriat cu Razer pentru periferice, gigantul din Redmond a confirmat că nu mai trebuie să așteptăm mult. Începând cu 14 noiembrie, vom putea experimenta cum este să-ți conectezi un mouse și o tastatură la Xbox One pentru a te juca, nu doar pentru a căuta ceva pe internet.

Este însă important de reținut că, în prima fază de propagare, noua particularitate de compatibilitate va fi disponibilă doar pentru persoanele înscrise în programul Insiders. Cu alte cuvinte, vorbim de o funcție beta care va fi finisată în viitorul apropiat, înainte să fie disponibilă pentru toți posesorii de Xbox One care au o curiozitate în acest sens.

În privința jocurile pe care le vei putea juca cu un mouse și o tastatură, cei de la Microsoft au explicat și în trecut că suportul pentru noua funcție depinde de dezvoltatorii titlurilor. Niciun creator de jocuri nu este obligat să-ți permită să te joci cu alte periferice diferite de gamepad-ul tradițional.

Partea bună este că Fortnite Battle Royale va suporta noua actualizare și, subit, vei deveni mai eficient în a-ți învinge inamicii pe câmpul de luptă virtual. Pentru a pondera temerile jucătorilor, oficialii Epic Games au confirmat că persoanele care utilizează un mouse și o tastatură vor interacționa doar cu alte persoane care utilizează aceleași periferice, indiferent dacă se află în fața unei console sau PC.

Printre celelalte jocuri pe care le vei putea juca pe Xbox cu noile accesorii se numără Vermintide 2, War Thunder, Strange Brigade, Bomber Crew și Deep Rock Galactic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI