Mouse-ul și tastatura vor reinventa gamingul pe Xbox, în curând

Mouse-ul și tastatura vor reinventa gamingul pe Xbox, în curând

Există de mult timp speculații pe marginea suportului pentru mouse și tastatură pe Xbox, dar sunt tot mai multe dovezi că va ajunge la gameri înainte de finele acestui an.

În teorie, Xbox One și PlayStation 4 împărtășesc o mare parte dintre specificații și porturi cu PC-urile tradiționale. Dacă anumite periferice nu au fost suportate până la această oră pe popularele console, gestul are legătură cu problemele întâmpinate de creatorii consolelor în procesul de implementare.

În plus, foarte mulți gameri sunt împotriva unor schimbări atât de radicale, deoarece vor influența negativ egalitatea forțelor în jocurile multiplayer. Dacă nu era evident, indiferent cât de priceput ești cu un gamepad, o persoană cu mouse va pune mult mai bine rapid și mai precis ținta în cel mai nou Call of Duty.

Trecând peste aceste detalii de fond, conform celor de la Windows Central, Microsoft a încheiat un parteneriat cu Razer pentru aduce pe consolele sale suportul pentru sistemul de iluminare Chroma RGB.

Acesta din urmă este un artificiu software ca corelează culoarea de pe taste cu acțiunea din jocuri sau cu preferințele utilizatorului. Pentru că introducerea suportului pentru mouse și tastatură reprezintă o schimbare foarte importantă, oficialii gigantului din Redmond au avertizat deja dezvoltatorii importanți din piață pe marginea subiectului.

Anunțul legat de parteneriatul între Microsoft și Razer a fost făcut în cadrul conferinței Xfest dedicată dezvoltatorilor, în urmă cu câteva luni. Dacă totul merge bine, creatorii jocurilor vor implementa in-game mecanisme menite să profite de Chroma lightning, în timp ce gamerii vor putea să profite de un mouse și tastatură în jocuri în această toamnă, odată cu distribuția „Xbox fall update”.

Prin această schimbare, Microsoft și-a propus să suporte o serie stufoasă de mouse-uri și tastaturi pe USB. Vor funcționa inclusiv cei wireless care utilizează un dongle USB conectat la consolă. Din păcate, suportul pentru mouse-uri cu conectivitatea Bluetooth și drivere proprietare va fi introdus la o dată ulterioară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI